Nollatoleranssi rasismille ja sodille

23.03.2016 - 12:00

Brysselin terrori-iskut alleviivaavat sitä, kuinka kipeästi tarvitsemme sotien ja imperialismin vastaista taistelua. Eriarvoisuus, kurjistaminen, vaikutusmahdollisuuksien puute, näköalattomuus ja sodat ruokkivat terrorismia, jonka mieletön väkivalta iski tällä kertaa Euroopan unionin ja Naton päämajassa. Turvattomuutta, tuhoa, kauhua ja kuolemaa levittävät vielä laajemmin sodat, nyt varsinkin Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Vihapuheiden ja asevoimalla uhoamisen sijasta tarvitaan rauhanpolitiikkaa, eriarvoisuuden vähentämistä, solidaarisuutta ja lisää näköaloja mahdollisuudesta uudistaa maailmaa oikeudenmukaisemmaksi ja demokraattisemmaksi. Suomen kommunistinen puolue on yhdessä sisarpuolueidensa kanssa mukana viitoittamassa tätä toivon horisonttia.

Meneillään on rasismin vastainen viikko. Se kulminoituu YK:n rasismin vastaiseen päivään 21. maaliskuuta. Päivän taustalla on tapahtuma Etelä-Afrikassa vuonna 1960, jolloin 69 rauhanomaista rotuerottelun vastaista mielenosoittajaa kuoli poliisin luoteihin apartheid-valtiossa.

SKP vaatii nollatoleranssia rasismille ja on mukana kommunististen ja työväenpuolueiden solidaarisuusjulkilausumassa, jossa annetaan kaikki tuki maahanmuuttajille ja pakolaisille. Me emme siedä rasistisia, fasistisia ulostuloja, olipa kyse sitten sosiaalisessa mediassa tapahtuvasta vihapuheesta tai katutoiminnasta.

Meidän on tiedostettava, että työvoiman riistoon perustuva systeemi – kapitalismi – tuottaa sotia, konflikteja, pakolaisuutta ja köyhyyttä sekä sen syntipukkina rasismia. Tätä eivät rasismista ja fasismista hyötyvät pääomapiirit tule koskaan myöntämään.

Kansainvälisten kommunististen puolueiden julkilausumassa irtaannutaan selkeästi Yhdysvaltojen, Naton, Euroopan unionin ja niiden liittolaisten imperialistisista aggressioista, interventioista ja sodista. Julkilausumassa kutsutaan vahvistamaan luokkayhtenäisyyttä ja solidaarisuutta kaikkien niiden kansojen kanssa joista imperialististen interventioiden ja kapitalistisen sorron takia on tullut uhreja. SKP on eräs julkilausuman allekirjoittaneista kommunistipuolueista.

Meidän on julkilausuman hengessä syytä vaatia SSS-hallitusta ottamaan käyttöön tarvittavat toimet vastaanottaa ja tarjota suojaa kaikille turvapaikkaa tarvitseville. EU:n Turkin kanssa tekemä sopimus pitää tuomita. Käytännössä EU maksaa itsevaltaisen Turkin hallitukselle siitä, että maa perustaa turvapaikanhakijoille keskitysleirejä ja jatkaa vasemmisto-opposition ja kurdien vastaista taistelua. Tiedossa on myös Turkin antama tuki ISISin taistelijoille. On käsittämätöntä, että Suomi on EU:n mukana tukemassa sotatoimia, jotka kohdistuvat kurdeihin ja islamisteja vastaan taisteleviin ryhmittymiin.

Kaikki julkilausuman allekirjoittaneet kommunistiset ja työväenpuolueet ovat yhteisessä rintamassa taistelemassa sitä vastaan, että porvarillinen luokka ja porvarihallitukset eivät hyväksikäyttäisi maahanmuutto- ja pakolaisongelmaa heikentämään työn tekemiseen liittyvien oikeuksien ja sortaisi koko työväenluokkaa.

Euroopan vasemmisto on myös ottanut kantaa juuri tehtyyn EU:n ja Turkin sopimukseen, jolla pyritään ratkaisemaan pakolaisten pääsy EU:n alueelle. Julkislausumassa todetaan, että on suuri riski, että Euroopasta käännytetyt, kuoleman vaaraa pakenevat ihmiset joutuvat takaisin sota-alueille.

Julkilausumassa sanotaan, että on tiedossa, että Turkissa on vakavia ihmisoikeusrikkomuksia eikä maa ole turvallinen. EU-Turkki sopimus rikkoo kansainvälistä lakia: kuka tahansa voi joutua palautettavaksi ilman asianmukaista oikeutta yksilölliseen turvapaikkakäsittelyyn.

Sopimus on SKP:n mielestä laiton, epäinhimillinen ja sitä ei voi mitenkään hyväksyä. Entistä painokkaammin pitää myös vaatia Suomea irti Natosta, kaikenlaisen yhteistyön Yhdysvaltojen kanssa lopettamista, aseisiin käytettyjen varojen uudelleen ohjaamista yhteiskunnan kannalta merkittävämpiin kohteisiin. On täysin kaksinaamaista kritisoida turvapaikanhakijoiden määrää ja ääri-islamistien terroria ja samaan aikaan ylläpitää rakenteita ja politiikkaa, jotka tuottavat niitä.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Pääkirjoitukset

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.