Neljä puoluetta kannattaa Suomeen ilmastolakia

02.03.2011 - 08:21
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Polttava Kysymys -kampanja vaatii Suomeen ilmastolakia. / TA |

Polttava Kysymys -ilmastolakikampanja listasi verkkosivuillaan eri puolueiden näkemykset ilmastolaista. Suomen kommunistisen puolueen lisäksi eduskunnassa istuvista puolueista sosialidemokraatit, vasemmistoliitto ja vihreät kannattavat vuosittaisiin päästövähennyksiin velvoittavaa ilmastolakia.

Nihkeimmin ilmastolakiin suhtautuvat kokoomus ja perussuomalaiset. Myös keskusta, kristillisdemokraatit, RKP ja vapauspuolue ovat ilmoittaneet, ettei ilmastolaki kuulu niiden tavoitteisiin.

Ilmastolaki kirjattava hallitusohjelmaan

Seuraava hallituskausi on kampanjan mukaan ilmastokatastrofin torjunnan kannalta ratkaiseva. Ilmastotieteellisen tiedon mukaan päästöjä on teollisuusmaissa vähennettävä vähintään 40 % vuoteen 2020 mennessä ja globaalit päästöt saatava laskuun jo 2015. Vuosisadan puoleenväliin mennessä päästöt on saatava lähelle nollaa. Tavoite on erittäin haastava ja edellyttää ilmastopolitiikan koordinaatiota kaikilla sektoreilla. Vuosittaisten välitavoitteiden avulla varmistetaan päästöjen hallittu ja johdonmukainen väheneminen. Polttava Kysymys -kampanjan tavoite on, että seuraavaan hallitusohjelmaan kirjataan nämä elementit sisältävä ilmastolaki.

– Suomi ei tee osaansa kansainvälisissä talkoissa, vaikka esimerkiksi keskusta ja kokoomus vetoavatkin tähän. EU:n komissio ja parlamentti kannattavat tiukempiin tavoitteisiin siirtymistä, mutta Suomi jarruttaa. Maiden nykyiset sitoumukset johtavat maapallon lämpenemiseen jopa yli neljällä asteella tämän vuosisadan aikana. Seuraukset olisivat katastrofaaliset ja uhkaavat miljardeja ihmishenkiä, toteaa Maan ystävien ilmastokampanjavastaava Laura Meller.

www.polttavakysymys.fi/vaalikone

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (2 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.