Natoa vastustetaan viikonloppuna Brysselissä

28.03.2012 - 14:49
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Yli 20 suomalaista rauhanaktivistia on matkalla bussilla Belgiaan Aseistakieltäytyjäliiton järjestämällä matkalla. Aktivistit aikovat osallistua Naton päämajalla Brysselissä 1. huhtikuuta järjestettävään kansalaistottelemattomuustapahtumaan. Tapahtumaan odotetaan rauhanaktivisteja yli kymmenestä maasta.

Aseistakieltäytyjäliitto muistuttaa, että Nato käy maailmanlaajuisia sotia, ylläpitää ydinasearsenaalia ja valmistelee niiden ensikäyttöä. Sotilasliitto on uhka maailmanrauhalle.

20. ja 21. toukokuuta Naton jäsenmaiden valtionpäämiehet ja hallitusten jäsenet kokoontuvat sotilasliiton huippukokoukseen Chicagossa. Viikonlopun kansalaistottelemattomuustapahtuman on tarkoitus lähettää huippukokouksen osallistujille selkeä viesti: Nato on tarpeeton ja vahingollinen ja se tulisi lakkauttaa.

Vaikkei Suomi olekaan virallisesti sotilasliiton jäsen, Suomen armeija, asevarustelu ja ulkopolitiikka on pitkälti yhdenmukaistettu Naton kanssa. Afganistanissa Suomi on ajautunut Nato-yhteistyön seurauksena vuosikausiksi sisällissodan osapuoleksi.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (15 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.