Näytelmiä pätkätyöläisyydestä ja välittämisestä

08.09.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 32/2006.

Viikko sitten päättyivät Suomenlinnassa 35-vuotisjuhlavuotta viettävän KOM-teatterin kesänäytelmän Täällä Pohjantähden alla esitykset. Kaikkiaan 40 loppuunmyytyä esitystä näki reilut 18 500 katsojaa. Nyt teatterin vakituinen henkilökunta viettää myöhästynyttä kesälomaa. Mutta teatterin tekstihautomon KOM-tekstin ja tuuraajien ansiosta uutta näytelmää pukkaa kantaesitykseen jo 20. syyskuuta. Näytelmä on Marjo Niemen kirjoittama ja Irene Ahon ohjaama Odotusaika on maksullista puheaikaa.


Saman hautomon antia on myös 30. marraskuuta kantaesityksensä saava, Tuomo Aitan kirjoittama ja ohjaama Pidän sinusta huolta, jossa puolet näyttelijöistä on jo vanhoja komilaisia. Ja sitä seuraava ensi-ilta on helmikuun lopulla. Siitä ei vielä sen enempää.


– Tämä on poikkeuksellinen vuosi. Yleensähän on ollut ensi-illassa yksi näytelmä, jota on pyöritetty koko vuosi. Nyt on ollut tarve muuttaa, varsinkin kun KOM-tekstistä on tullut hyviä käsikirjoituksia, kertoo teatterinjohtaja Pekka Milonoff....ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli