Miten Bushille Nobel?

12.10.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 37/2007

Maailmalle levinneen käsityksen mukaan USA on tuhonnut Irakin perusteellisesti. Maa on raunioina. Noin 1,2 miljoonaa ihmistä on tapettu. Satojatuhansia koteja on poltettu. Sähkö- ja vesihuolto eivät toimi. Kansallisaarteet on rosvottu.


Tämä on kuitenkin yksipuolinen käsitys Ainakin Bagdadissa USA jälleenrakentaa ripeästi. Vatikaanin kokoiselle alueelle kohoaa muureilla suojattu asutuskeskus ilmastoituine asuntoineen, kouluineen, ostoskeskuksineen, uima-altaineen, pallokenttineen, elokuvateattereineen, ravintoloineen ja kauneussalonkeineen.


Sitä rakentavat Filippiineiltä tuodut orjatyöläiset. Eikä rahaa säästellä Alkuperäistä 600 miljoonan dollarin kustannusarviota on nostettu vielä 144 miljoonalla.


Kyse on USA:n Bagdadin linnoitetulle vihreälle vyöhykkeelle rakennuttamasta maailman suurimmasta suurlähetystöstä. Se siitä paljon puhutusta "vetäytymisestä".* * *Nobelin tämänvuotisen rauhanpalkinnon saaja ratkesi tänään. Tätä lukiessasi tiedät jo ehkä voittajan.


USA:n presidentti George W. Bush on ollut yhdessä Britannian pääministerin Tony Blairin kanssa ehdokkaana useana vuonna, muun muassa 2004. Ehdokkuudesta on huolehtinut kokoomuksen norjalainen veljespuolue, edistyspuolue.


Tämän vuoden osalta Bushin ehdokkuudesta ei ollut tietoa. Laiminlöikö edistyspuolue tehtävänsä? Seisoiko kokoomus tumput suorina, vaikka se olisi voinut nimetä Bushin ehdokkaaksi yhdessä norjalaisten kanssa?


Selvästikin kokoomus pitää Bushia maailman rauhan ja vapauden ykkösmiehenä, niin suurta huolta se on kantanut Suomen lähentämisestä USA:han ja Tarja Halosen pääsystä Valkoiseen taloon.


Hurjimman huhun mukaan Sauli Niinistö, Jyrki Katainen, Ilkka Kanerva ja Jyri Häkämies olisivat kyllä pohtineet asiaa, mutta päättäneet pelkurimaisesti laistaa vastuunsa sillä tekosyyllä, että Martti Ahtisaaren valintaa ei saa vaarantaa.


Jos Bushia ei tälläkään kertaa valittu, se on kokoomuksen syy. Bushilla tuskin on mahdollisuuksia ensi vuonnakaan, ellei hän nyt sitten aloita uutta sotaa.


Bushin hyvittämiseksi kokoomus voisi ehdottaa perustettavaksi tahattoman poliittisen huumorin Nobel-palkinnon. Siinä Bushilla olisi hyvät mahikset.* * *Kun Tony Blair erosi pääministerin paikalta, Bush tuumi surullisena: "Nyt ainoa ulkomainen johtaja, johon voin luottaa, on Arnold Schwarzenegger."


*


Äskeisessä puheessaan presidentti Bush sanoi: "Minun työni on päätöksentekotyötä. Sen tuloksena olen tehnyt paljon päätöksiä." Tästä voitiin heti päätellä, että Bush oli kerrankin kirjoittanut itse puheensa.


*


Presidentti Bush myönsi tehneensä virheitä Irakissa. Hän sanoi kuitenkin oppineensa niistä ja tekevänsä kaiken paremmin Iranissa.


*


Presidentti Bush on niin sitoutunut taistelemaan ilmaston lämpenemistä vastaan, että hän aikoo lähettää 20000 sotilasta aurinkoon.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli