Missä julkiset investoinnit, Rinne?

27.09.2019 - 13:15

Samaan aikaan, kun postityöntekijät käyvät jälleen taistelua edes nykyisen palkkansa säilyttämiseksi, loistavat julkiset investoinnit poissaolollaan Antti Rinteen hallituksen ensimmäisestä budjettiriihestä.

Uusien työpaikkojen luomisessa yksi kulmakivistä olisi investointi valtionyhtiöihin, mutta sen sijaan suunta on ollut näiden paloittelussa ja palvelujen karsimisessa. On jo aika lopettaa yleishyödyllisten palvelujen, kuten esimerkiksi Postin ja VR:n toiminnan jatkuva alasajo. Näilläkin aloilla on riittämiin työtä, kun uusia palveluja koko kansalle parannettaisiin ja laajennettaisiin.

Myöskään kuntien tuotannollisen toiminnan lisäämisestä ei budjettiriihessä puhuttu. Kuntien valtionosuuksia lisäämällä oltaisiin saatu rutkasti lisää työpaikkoja esimerkiksi hoiva-alalle. Miksi tähän ei löytynyt poliittista tahtoa?

Vaaleissa rökäletappion kokenut Keskusta sai jälleen myös työvoimapolitiikassa tahtonsa läpi. Mukana on porvaripuolueen korostama paikallisen sopimisen edistäminen, josta luvataan esityksiä ensi keväänä. Ongelma tässä on tietysti se, että paikallinen sopiminen on jo nykyiselläänkin mahdollista, nimittäin palkassa ylöspäin.

Tarkemmin riihen tulokset ovat arvioitavissa vasta lokakuun alkupuolella, kun hallitus julkaisee budjettiesityksen.

Yksi kulmakivistä olisi investointi valtionyhtiöihin

Festareille Jyväskylään

Tiedonantaja-festivaali ja lehtemme 50-vuotisjuhla lähestyy. Aikamme pursuaa kiinnostavia keskustelun aiheita ja polttavia kysymyksiä ja näitä kutsumme kaikki pohtimaan Jyväskylään 26. lokakuuta.

Sepänkeskus täyttyy seminaareista ja työpajoista, joissa aiheena on muun muassa ay-liikkeen tehtävät nyt, tämän päivän vanhuspalvelut, uusliberalismin vaikutukset meihin kaikkiin sekä paljon muuta.

Ympäristökeskustelussa kysytään, miksi kapitalismin puitteissa ei voida ratkaista ympäristöongelmia? Systeemin muutosta vaaditaan nykyään jo laajalti vaihtoehdoksi ja ilmastonmuutosta hillitsemään, eikä syyttä.

Suomen kommunistinen puolue aloittaa kannattajakorttien keräämisen Tiedonantaja-festivaaleilla.

Samaan aikaan puolue jatkaa myös laajemman rintaman rakentamiseen tähtäävää yhteistyötä. Konkreettisesti tämä tarkoittaa paikallistason kontaktien hyödyntämistä ja niiden vahvistamista Vastavirta-tilaisuuksien ja tapahtumien kautta. Eli myös seuraavat perinteiset festarit vuonna 2020 siintävät jo näköpiirissä!

Sekä kannattajakorttikeräyksestä että Vastavirran käynnistymisestä voitte jatkossa lukea lisää Tiedonantajasta ja puolueen nettisivuilta osoitteessa www.skp.fi.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Pääkirjoitukset