Ministeriö leikkaa Tiedonantajan vähiä tukia

15.03.2013 - 14:12
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Tiedonantaja on ainoa valtakunnallinen viikoittain ilmestyvä poliittisesti sitoutunut sanomalehti, joka ei saa lainkaan sanomalehdille jaettavia tiedotusrahoja. Eduskuntapuolueet jakavat tiedotustukirahoista vuosittain monia miljoonia euroja omille lehdilleen. Tiedonantaja saa niihin verrattuna vain murusia opetusministeriön avustuksista kulttuuri- ja mielipidelehdille.

Tiedonantajan vähäkin tuki on supistunut Paavo Arhinmäen (vas) ministerikaudella. Kun Arhinmäki aloitti, Tiedonantaja sai edellisen hallituksen aikana tehdyn päätöksen perusteella kulttuuri- ja mielipidelehtitukea 21 000 euroa. Viime vuonna ministeriö leikkasi tuen 16 000 euroon. Nyt opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt leikata tuesta taas, tänä vuonna tuki on enää 15 000 euroa.

Kyse ei ole yleisestä leikkauslinjasta, sillä kulttuuri- ja mielipidelehtien tuen kokonaissumma on noussut hieman – osittaisena hyvityksenä hallituksena päättämästä lehtitilausten arvonlisäverojen nostamisesta.

Tukea pörssiyhtiöille

Samaan aikaan kun Tiedonantajan tukea karsitaan, jakaa ministeriö samoista rahoista tukea Otava Oy:n ja Stockman Oyj:n kaltaisille pörssiyhtiöille.

Esimerkiksi Stockman saa tukea siitä hyvästä, että Akateemisen kirjakaupan nurkassa Helsingissä on runsaan metrin hylly, jossa myydään kulttuuri- ja mielipidelehtiä. Kauppa ottaa vielä tästä myynnistäkin 35 prosenttia ja myymättömät lehdet jäävät niiden julkaisijoiden tappioksi.

Tue Tiedonantajaa

Kun valtio ja mainostajat eivät suosi, on lukijoiden tuki Tiedonantajalle ratkaisevaa. Syrjinnälle voi esittää vastalauseensa osallistumalla Tiedonantajan tukikeräykseen.

Toinen hyvä vastaus syrjintään on tietysti Tiedonantajan tilaaminen – itselle, kaverille tai lähikirjastoon. Nyt on käynnistynyt myös vapputervehdysten kerääminen Tiedonantajaan.

Tiedonantajalle kerätään tukea Spartacus-säätiön tukitileille Nordea FI20 1511 3007 2002 19 ja Danske Bank FI46 8000 1501 4100 71.

Haasteisiin tukea Tiedonantajaa ovat vastanneet SKP:n Käppärän osasto 100 eurolla, Jorma Lehtinen 100 eurolla ja Hiski Henttula 10 eurolla. Riitta Suokas tukee 30 eurolla, C. Ewitz 170 eurolla, Viljo Heikkinen 100 eurolla ja Juha Hämäläinen 10 eurolla. – Toimitus kiittää tuesta!

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (30 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.