Maailman sosiaalifoorumi tukee Tunisian demokraattista kehitystä

23.03.2015 - 15:53
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Arabikevään kansannousuista kenties parhaiten toipunutta Tunisiaa kohtasi viikolla vakava tragedia, kun asemiehet iskivät Bardo-museoon. Pääkaupunki Tunisin suositussa turistikohteessa surmansa sai kymmeniä turisteja ja tunisialaisia. Iskun tekijöiksi epäillään ääri-islamilaisia terroristeja, joilla on todennäköisesti kytköksiä Isis-järjestöön.

Muutaman vuoden takainen arabikevät alkoi juuri Tunisiasta. Kansannousu syöksi melko rauhanomaisesti vallasta maata 23 vuotta hallinneen presidentti Zine el-Abidine Ben Alin. Maahan saatiin vapaat vaalit ja uusi perustuslaki.

Terrori-isku sattui ikävään aikaan. Maaliskuun 24.-28. Tunisiassa on tarkoitus järjestää Maailman sosiaalifoorumi, johon odotetaan yli 50 000 osallistujaa kaikilta maapallon mantereilta. Suunnitelmissa on tapahtumia muun muassa ekologisesta demokratiasta, kaivostoiminnasta, solidaarisuustaloudesta ja hyvän elämän käsityksistä islamissa.

Terrori-iskun jälkeen Maailman sosiaalifoorumin järjestelykomitea ilmoitti, että foorumi viedään läpi alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Foorumin koordinaattori Abderrahmane Hedhili toteaa järjestäjien viestissä, että islamistiterroristit yrittävät iskulla horjuttaa Tunisian demokraattista kehitystä ja luoda pelon ilmapiiriä. Ihmisten osallistuminen sankoin joukoin sosiaalifoorumiin on solidaarisuuden viesti siitä, että koko maailman kansalaisyhteiskunta seuraa ja haluaa edesauttaa Tunisian ja koko pohjoisen Afrikan alueen kehitystä kohti demokratiaa ja rauhaa. 

Maailman sosiaalifoorumi

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Pääkirjoitukset