Maailman nuoret juhlivat joulukuussa Etelä-Afrikassa

01.11.2010 - 14:15
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
World Federation of Democratic Youth / WFDY |

Jälleen on juhlien aika! Maailman nuorten ja opiskelijoiden festivaali järjestetään 13.-21. joulukuuta Etelä-Afrikan Johannesburgissa.

Festivaaliliikkeellä on pitkät perinteet. Ensimmäistä kertaa nuorisojoukot kokoontuivat vuonna 1947 Prahaan tuomaan rauhan ja solidaarisuuden sanomaa sodan runtelemaan maailmaan. Tämän vuoden festivaali on järjestyksessään jo 17:s ja sinne odotetaan yli 30000:a vierasta.

Rauhanaate kulkee edelleen festivaaliliikkeen matkassa, mutta yhä selkeämmin se nähdään osana imperialismin vastaista taistelua. Anti-imperialismi onkin Etelä-Afrikan festivaalin keskeisin teema. Apartheid-järjestelmä kaatui, mutta uuden sortokoneiston ovat muodostaneet suuryhtiöt. Festivaalin järjestäminen Afrikan mantereella nostaa tarkasteluun juuri länsimaiden tukemien suuryhtiöiden toimet kehitysmaissa. Näihin kuuluu luonnonvarojen riistoa, lapsityövoiman käyttöä ja jopa juomaveden yksityistämistä. Erityisen huolestuttavaa on Yhdysvaltojen sotilaallisen toiminnan lisääntyminen Afrikassa Naton ja Africom-joukkojen muodossa. Festivaaliliike vaatiikin kaikenlaisen sorron lopettamista. Oikeus terveydenhuoltoon, koulutukseen, puhtaaseen ympäristöön ja omaan kulttuuriin kuuluu kaikille. Todellinen rauha vaatii imperialismin kaatamista.

Festivaalin järjestäjänä toimii Demokraattisen nuorison maailmanliitto ja Suomen osalta valmisteluista vastaa sen jäsenjärjestö, Kommunistinen nuorisoliitto. Tarkoituksena on muodostaa maailmanlaajuinen edistyksellisten voimien koalitio taistelemaan alistettujen ja sorrettujen rinnalla imperialismia vastaan.

Kommunistinen nuorisoliitto

World Federation of Democratic Youth

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.