Lisää barbaarisia teloituksia

19.01.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 3/2007.

Uusimmat teloitukset Bagdadissa korostavat USA:n miehittämässä Irakissa vallitsevaa barbariaa. Saddam Husseinin velipuoli ja hänen hallintonsa tiedustelupalvelun päällikkö Barzan Ibrahim al-Tikriti ja Irakin vallankumoustuomioistuimen päätuomari Awad Hamed al-Bander hirtettiin viime maanantaina aamuhämärissä. Näytösoikeudenkäynnissä annettu tuomio pantiin täytäntöön USA:n valvonnassa.


Hirtettäessä Barzanin pää irtosi muusta ruumiista. "Se oli Jumalan teko", kommentoi nukkehallituksen edustaja Bassam al-Husseini. Tällä hän ilmeisesti viittasi jo aikoja sitten perättömäksi todettuun legendaan, jonka mukaan Barzan olisi tunkenut uhrejaan lihamyllyyn Dujailissa vuonna 1982.


Barzan oli kuolemassa syöpään. Nyt on yritetty selittää, että syöpä olisi heikentänyt hänen ruumistaan niin, että pää irtosi hirtettäessä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Saddamin ruumiista levisi kännykkävideon ohella myös kuva, jossa selvästi näkyi, että hänen kurkkunsa oli viilletty auki. Ei siis ole poissuljettua, että myös Barzan sananmukaisesti teurastettiin ennen kuin hirttoköysi kiristettiin hänen kaulaansa.


Uusimmat teloitukset ovat herättäneet inhoa ja vihaa miljoonien ihmisten keskuudessa ympäri maailmaa ja vahvistaneet heidän näkemystään, jonka mukaan USA:n operaatio Irakissa on ytimiään myöten rikollinen. Jopa Irakin shiia- ja kurdialueilla reaktio teloituksiin on ollut yleensä vaisu. Monien ihmisten keskuudessa on kasvava tietoisuus siitä, että tällaisilla barbaarisilla kostoteoilla ei ole mitään tekemistä baath-hallinnon aikana kärsimään joutuneiden irakilaisten janoaman aidon oikeuden kanssa.


Olivatpa teloitetut syyllistyneet miten raskaisiin rikoksiin tahansa, Bushin hallinnolla ja sen liittolaisilla ei ole mitään oikeutta tuomita ja teloittaa ketään. Pikemminkin laittoman hyökkäyksen, miehityksen ja siviilien joukkomurhien toimeenpanijat pitäisi asettaa tuomiolle rikoksistaan.



(ES)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli