Liki 70 % Nato-jäsenyyttä vastaan

21.12.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 47/2007

Suomea Nato-jäsenyyteen ajavat tahot ovat kieli pitkällä odottaneet, milloin heidän massiivinen ja valheellinen kampanjansa tuottaa tulosta ja kansan enemmistön vastustus murtuu.


Mutta Nato-piirit joutuvat edelleen pettymään. Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan teettämän tuoreen tutkimuksen mukaan yli kaksi kolmasosaa eli 69 prosenttia suomalaisista vastustaa edelleen Natoon liittymistä ja vain 26 prosenttia kannattaa sitä.


Suurin syy kielteiseen kantaan on tutkimuksen mukaan arvio siitä, että suomalaiset sotilaat saattaisivat joutua sotimaan ulkomailla. Myös suurvaltojen ristiriidoista ja Yhdysvaltain liiasta määräysvallasta halutaan pysyä erossa. Edes Ruotsin mahdollinen Nato-jäsenyys ei lisäisi suomalaisten innostusta.


Valheellisen Nato-kampanjan vaikutuksena voidaan pitää sitä, että jäsenyyden kannattajat perustelevat kantaansa yleisimmin Venäjän uhalla ja Suomen omien puolustusvoimien riittämättömyydellä. Venäjällä pelottelu ja uskottelu Nato-jäsenyyden antamasta turvasta Venäjää vastaan ovat olleet jo useiden vuosien ajan valhekampanjassa etualalla.


Valhekampanjan vaikutusta lienee sekin, että 68 prosenttia kansalaisista pitää hyvänä asiana Suomen osallistumista Naton nopean toiminnan joukkojen harjoituksiin ja 60 prosenttia jopa osallistumista niiden operaatioihin. Monille on jäänyt epäselväksi se, että Nato-jäsenyyteen hivutetaan juuri tällaisilla kytkennöillä, joiden päässä on se mitä enemmistö vastanneista pelkää: suomalaisten sotilaiden joutuminen sotimaan ulkomailla.


Joka tapauksessa tuoreen tutkimuksen tulos saa taatusti Nato-kampanjoijat kiristelemään hampaitaan.ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli