Leninin perintöä on puolustettava

29.01.2014 - 14:23
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Venäjällä tuhannet ihmiset eri puolilla maata laskivat kukkasia Leninin muistomerkeille siellä, missä niitä ei vielä ole tuhottu. / VFKP |

Kommunististen ja työväenpuolueiden 15. kansainvälinen tapaaminen Portugalissa marraskuussa nosti esille merkkipäivänä 21. tammikuuta 2014, jolloin tuli kuluneeksi 90 vuotta Leninin kuolemasta.

Kommunistit ympäri maailmaa ovat muistaneet Venäjän suuren vallankumouksellisen johtajan perintöä. Venäjällä tuhannet ihmiset eri puolilla maata laskivat kukkasia Leninin muistomerkeille siellä, missä niitä ei vielä ole tuhottu. Kukitusrituaalien lisäksi järjestettiin lukuisia seminaareja ja keskusteluja Leninin perinnöstä nykypolville. Esimerkiksi Moskovassa Venäjän federaation kommunistinen puolue organisoi yhdessä muiden vasemmistovoimien kanssa konferenssin, jossa todettiin Leninin ajatusten kestävyys ja kauaskantoisuus. Kommunistien mukaan Leninin perintöä on yhdessä puolustettava valheellisia ja antikommunistisia tulkintoja vastaan.

Kun tieto Leninin poismenosta levisi vasta perustetussa Neuvostoliitossa, alkoivat työläiset kautta valtakunnan liittyä kommunistiseen puolueeseen. Vuoden 1924 aikana puolueeseen virtasi kymmeniä tuhansia uusia jäseniä, jotka jatkoivat omalta osaltaan Leninin elämäntyötä: vallankumousta ja sosialismin rakentamista. Valitettavasti Neuvostoliiton kehitys kulki Leninin perinnön unohtamisen kautta vallankumouksen tappioon ja kapitalismin rehabilitointiin Venäjällä ja muissa entisissä neuvostotasavalloissa.

Leninin perinnön puolustaminen, vaaliminen ja kehittäminen ovat tänäkin päivänä kommunistien ydintehtäviä. Se ei tarkoita Leninin tekstien ulkoa opettelua tai sen pohtimista, mitä Lenin todella tarkoitti, vaan Leninin ajattelusta ja menetelmistä oppimista ja niiden soveltamista nykypäivän olosuhteisiin – ennen muuta kysymysten asettamista yhä uudelleen: mistä on alettava ja mitä on tehtävä?

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Pääkirjoitukset

Kommentit (13 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.