Lelusedän satutunti

28.10.2016 - 10:15

Syyrian Itä-Aleppoon leluja kuljettanut Rami Adham on paljastunut huijariksi ja valehtelijaksi muun muassa Helsingin Sanomien 21.10. jutun mukaan. Adham on jo aikaisemmin monta kertaa tuomittu pahoinpitelyistä ja doping-aineiden salakuljetuksesta. Hän jäi tullissa kiinni kielletyistä aineista muun muassa palattuaan Syyriasta eräältä lelumatkaltaan. Lelumatkat olivatkin ilmeisesti olleet bisnesmatkoja. Huijaukset ovat nyt KRP:n tutkittavana. Häntä epäillään myös vihapuheesta.

Adham on saanut vapaasti suoltaa jihadistien propagandaa ihmisten mieliin valtamediamme ystävällisellä avustuksella.

Paljastunut on myös se, että Adham kannattaa ääri-islamistista Al-Nusraa, joka käy Syyriassa aseellista taistelua, ja miehittää ja terrorisoi muun muassa Itä-Aleppoa. Hän ilmoitti jo viime keväänä eräässä Syyria-tilaisuudessa kannattavansa ”maltillista” Al-Nusraa, mutta siihen ei juuri kukaan kiinnittänyt huomiota. Ei ainakaan YLE, joka edelleen nosti häntä esiin ”puolueettomana” Syyria-asiantuntijana. Adham on saanut vapaasti suoltaa jihadistien propagandaa ihmisten mieliin valtamediamme ystävällisellä avustuksella. Hän on saanut mielin määrin vääristellä Syyrian sodan tilanteita ja mustamaalata Bashar al-Assadia.

Ei ole kuulunut anteeksipyyntöä Yleltä ja muilta medioilta siitä, että ne ovat tätä valehtelijaa käyttäneet asiantuntijana. Myös rauhanliike meni Adhamin ”Aleppon lapset” -narratiivin täysin sydämin mukaan.

Syyria-raportoinnin omituiset lähteet

Rami Adhamin lisäksi media käytti pitkään Syyria-uutisten lähteenä myös toista Ramia, Lontoossa asuvaa syyrialaista vaatekauppiasta ja pitsanpaistajaa Rami Abdulrahmania. Tämän Ramin propagandatoimisto on nimeltään Syrian Observatory for Human Rights SOHR. Se ratsasti kansainvälisen Human Rights Watch -järjestön maineella, vaikka sillä ei ole mitään tekemistä HRW:n kanssa. Tämä ”tietotoimisto” vastusti Syyrian hallitusta ja välitti jihadistien tuottamia uutisia ja ilmeisesti aika paljon omasta päästä keksittyjä ”tietoja”. Paikan päällä Syyriassa tämä Rami oli käynyt 15 vuotta sitten. SOHRia siteerattiin koko maailmassa Syyrian ”opposition äänenä”. SOHRin paljastuttua yhden miehen projektiksi siteeraukset ovat loppuneet.

Merkittävä jihadisti-ryhmien propagandatoimisto sijaitsee Itä-Aleppossa. Aleppo Media Center AMC perustettiin sinne jo vuonna 2012, kun Al Nusra-rintama valtasi ja miehitti osan Aleppoa. Sen taustalla on Ranskan ulkoministeriö sekä lobbaustoimisto Syrian Expatriates Organisation SEO, jonka toimisto sijaitsee amerikkalaisen lobbausteollisuuden keskuksessa Washingtonissa. SEO oli tärkeä instrumentti AMC:n perustamisessa. SEO edelleen rahoittaa Aleppon propagandakeskusta, antaa teknistä ja logistista tukea sekä koordinoi toimintaa.

Mainoslätkän mukaan AMC:tä tukevat kaikkki merkittävät kansainväliset mediat: CNN, New York Times, Washington Post, BBC News, Guardian ja Al Jazeera (Qatar). Ei ihme, että Aleppon Al-Nusra-rintaman tuottamat ”uutiset” rauniokasoista ja ”Dusty Boysta” leviävät tehokaasti ympäri läntistä mediaa. Myös meille.

Jihadistit käyvät USAn proxy-sotaa

USA on oman ilmoituksensa mukaan tehnyt Syyriaan yli 12 000 pommituslentoa vuoden 2014 jälkeen. Joitakin uutisia näiden sattuman varaisten pommitusten siviiliuhreista on ollut, mutta ei paljonkaan meidän mediassamme. USA on sanonut pommitettuaan esimerkiksi sairaalaa ”oho, se oli vahinko” ja sitten asia on painettu villaisella.

USA on oman ilmoituksensa mukaan tehnyt Syyriaan yli 12 000 pommituslentoa vuoden 2014 jälkeen.

Myös Turkki, Saudi-Arabia, Qatar ja Israel ovat sodan mittaan vuosina 2012–2016 pommittaneet Syyriaa. Sodassa on kuollut 430 000 ihmistä. Tämä on moninkertaisesti enemmän per päivä kuin on kuollut Aleppossa Venäjän pommitusten aikana per päivä.

Aivan rauhassa ovat myös saaneet USA:n ja sen liittolaisten rahoittamat ja aseistamat jihadisti-ryhmät neljän vuoden ajan hävittää ja ottaa haltuunsa Syyriaa, tuota sekulaarista arabivaltiota, jossa eri etniset ryhmät ja uskonnot ovat ennen eläneet rauhassa. Mutta kun Venäjä Syyrian hallituksen kutsumana, siis laillisesti, käänsi sodan kulun Syyrian hallituksen eduksi, alkoi hirvittävä meuhkaaminen sotarikoksista ja Aleppon lapsista. Ja Rami Adham meillä lisäsi vettä myllyyn.

Koko uutisointi Syyrian sodasta on ollut melkoista lelusedän satutuntia. Vaikka yksi lelusetä Adham ei enää saa tv-studioissa satujaan kertoa, uusia lelusetiä ja pitsanpaistajia kyllä keksitään. Eikä kukaan kerro, mikä koko sodan syynä on: USA:n hallitustenvaihto- ja hegemoniapyrkimykset Lähi-idässä. Irakissa ja Libyassa tämä onnistui hienosti. Nuo maat ovat kaaoksessa ja terroristien vallassa. Syyria on vaikeampi pala, koska Venäjä puuttui peliin.

MARJALIISA SIIRA

21stcenturywire.com/2016/09/20/exclusive-aleppo-media-centre-funded-by-french-foreign-office-eu-and-us/

www.rt.com/news/317372-nimrod-kamer-syrian-observatory/

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.