Lauantaina 4. kesäkuuta marssitaan Natoa vastaan, rauhan puolesta!

03.06.2022 - 14:45
(updated: 06.06.2022 - 18:20)

Tampereella järjestetään Natoa vastaan, rauhan puolesta! -mielenosoitus lauantaina 4. kesäkuuta. Marssi järjestäytyy klo 14:00 Sorin aukiolla, josta kuljetaan Jugendtorille pitämään puheita tukijajärjestöjen toimesta.

Suomi jätti hakemuksensa Natoon liittymiseksi 18. toukokuuta.

– Tätä varten oli jo vuosikaudet valmisteltu ”Nato-optiota”, joka ei ole lähtöisin kansasta, vaan pienestä valtaapitävästä vähemmistöstä. Heitä ei kiinnosta kansan etu tai tahto, niin paljon kuin se nyt näihin vetoaakin. Itse ulkoministeri Pekka Haavisto paljasti Ylen tv-haastattelussa, että Venäjän raaka hyökkäyssota ja julmuudet Ukrainassa on nyt tuoreeltaan käytettävä tekosyynä Suomen NATO:on viemiseksi, ettei ”kynnys liittyä myöhemmin ehdi nousta liikaa”, sanotaan mielenosoituksen kutsussa.

Järjestäjien mukaan Suomen liittyminen supervalta USA:n johtamaan sotilasliittoon merkitsee aseveljeyttä maailman kansoja vastaan, eikä se voi olla myöskään Suomen kansan etu.

– Kyse on ”elinkeinoelämän” ja valtiokoneiston huipulla istuvien itsekkäistä tavoitteista. He haluavat päästä haaskalle, kun ryöstösaalista jaetaan. Tätä vastaan tulemme Tampereellakin sanomaan joukolla EI! Emme suostu olemaan hiljaa, kun Suomen vallanpitäjät kävelevät kansan yli, kävelläkseen USA:n perässä maailman kansojen yli. Kansat kaikkialla maailmassa nousevat näitä polkijoitaan vastaan, niin suurta USA:ta, sen NATO:a, kuin pientä NATO-Suomeakin vastaan. Suomen kansan tulevaisuus ja turva on kansojen välisessä ystävyydessä.

Mielenosoituksessa ei hyväksytä tuen ilmauksia hyökkäyssodan aloittaneelle Venäjälle.

– Koska kokoonnumme kansojen välisen ystävyyden puolesta imperialismia vastaan, emme NATO:a ja Suomen NATO-jäsenyyttä vastustaessamme hyväksy mielenosoituksessa sen enempää NATO:a tukevien puolueiden tai järjestöjen tunnuksia, kuin tuen ilmauksia venäläisellekään imperialismille tai sen sodalle, linjaavat järjestäjät.

Marssia ovat tukemassa Tampereen Stop Nato, Kommunistinuoret ry, Kommunistiset nuoret (KTP), Tampereen marxilainen opintopiiri ja Pirkanmaan Rauhanpuolustajien toimikunta.

Tapahtuma Facebookissa.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa