Lapuan kaupunki palkitsi avoimesti fasistijärjestöjä ihannoivia

12.06.2020 - 11:00
(updated: 29.06.2020 - 12:25)
Lapuan Vuoden kulttuuriteko-palkinnon vastaanottivat Matti Kiilunen (vas.), Johanna Lahdensuo ja Jussi Latikka. Kuva Lapuan sanomien FB-sivu

Lapuan kaupunki on myöntänyt Vuoden kulttuuriteko-palkinnon viime joulukuussa ensimmäisen kerran järjestetylle itsenäisyyspäivän kynttiläkulkueelle. Lapuan sanomien Facebook-kuvajulkaisussa palkintoa vastaanottaa kulkueen järjestäjät Matti Kiilunen, Johanna Lahdensuo ja Jussi Latikka.

Kiilunen ja Latikka ovat kuvassa sonnustautuneet kokomustaan asuun, johon on lisätty sininen kravatti. Tunnettu Lapuan liikkeen ja IKL:n värimaailma. Kiilunen on esiintynyt Ylen artikkelissa Lapuan liikkeeseen liittyvien tavaroiden keräilijänä. Omassa Facebook-profiilissaan Kiilunen kertoo olevansa ”Lapualainen kilpa-ampuja ja keräilijä(Lapuan Liike/IKL)”. Lapuan sanomat kertoo itsenäisyyspäivän kynttiläkulkueen saavan jatkoa tänä vuonna.

Sosiaalisessa mediassa palkinnon jako on poikinut keskustelua Lapuan sanomien päivityksen alla.

Porilainen Jiri Mäntysalo kysyy kaupungilta suoraan rasismin ihannoinnista.

– Milloin Lapua osoittaa olevansa ihan järkeväkin paikkakunta ja lopettaa rasismin ja Lapuan liikkeen ihannoinnin?

Toinen kommentoija toteaa, että Lapualla käynti ei kiinnosta tulevaisuudessa.

– Kulttuuripalkinto natseille.. eipä tarvii ikinä tulla lapualla käymään.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.