Lähiöiden terveiset Helsingin herroille

02.02.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 5/2007.

SKP:n valtakunnallisessa vaaliavauksessa jaettiin soppaa sitä tarvitseville, kerättiin nimiä naisverkoston adressiin perusturvan parantamiseksi ja vietiin Helsingin Itäkeskuksessa kootut Jako uusiksi! –vaatimukset mielenosoituskulkueena Elinkeinoelämän keskusliittoon.


Jako uusiksi!–tapahtumia järjestettiin viime viikonvaihteessa ympäri maata kaikkiaan parikymmentä. Niissä julkistettiin myös SKP:n vaalivetoomus.


Itäkeskuksen Tallinnan aukiolla esiintyi Steen1 eli ehdokas Seppo Lampela. Taiteilija Juha-Pekka Väisäsen vetämässä tilaisuudessa puhuivat Anneli Sauli ja useat muut helsinkiläisehdokkaat. Lopuksi vietiin metrolla ja kulkueena vaatimukset uusjaosta Helsingin herroille. Kun Elinkeinoelämän johtajia ei ollut niitä vastaanottamassa, teipattiin vaatimukset Eteläranta kympin lasioviin – varmuuden vuoksi kolmena kappaleena.




On tehtävä uusi jako



Nykypolitiikka palvelee suurituloisinta kymmenestä, joka on moninkertaistanut tulonsa kun muiden tulot ovat pysyneet osapuilleen ennallaan tai jopa supistuneet. Nokian ja muiden pörssiyhtiöiden johtajat ylpeilevät ennätysvoitoilla samaan aikaan kun irtisanovat väkeä, sadat tuhannet ovat vailla työtä ja julkisia palveluja heikennetään, totesi SKP:n puheenjohtaja Yrjö Hakanen.


– On tehtävä uusi jako. Voittoja ja osinkoja on leikattava työllisyyden, työntekijöiden palkkojen ja julkisten palvelujen rahoituksen hyväksi.


– Nykyisten eduskuntapuolueiden tukeman matalatasoisen ja pääoman voittoja kasvattavan tupo-linjan sijasta on nostettava palkkojen osuutta kansantulosta ja korjattava muun muassa naisvaltaisten alojen palkkojen jälkeenjääneisyys, Hakanen vaati.




Varo vaalipetosta



Hakanen syytti eduskuntapuolueita vaalipetoksesta, kun ne esiintyvät muka työllisyyden ja kuntien palvelujen puolesta, vaikka ovat juuri yksimielisesti hyväksyneet kuntapuitelain, jonka tavoitteena on lähipalvelujen karsiminen, kuntien henkilöstön vähentäminen ja palvelujen laajeneva yksityistäminen.


– Nykyiseen politiikkaan ja sen jatkumista julistaviin galluppeihin ei tarvitse alistua. SKP kutsuu kaikkia nykymenoon tyytymättömiä mukaan tekemään vaaleista protesti ja vaatimus tulojen, työn ja vallan uusjaosta, Hakanen vetosi.


Jako uusiksi! –kampanja jatkuu ympäri maata. Helsingissä SKP on lauantaina liikkeellä Jakomäen lähiössä, jossa äänestysaktiivisuus oli viimeksi pääkaupungin alimpia ja perussuomalaisten Tony Halme keräsi eniten ääniä. (TA)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli