Kurdinaisia vangittu lisää tänään Turkin joukkopidätysten jälkeen

12.04.2021 - 21:00
(updated: 21.04.2021 - 09:59)
Vapaiden naisten liikkeen (TJA) aktiivi Zelal Bilgin vangittiin syytteillä "laittoman organisaation jäsenyydestä". Kuva Medya Haber

Kolme naista vangittiin tänään viikko sen jälkeen, kun yli 20 naisjärjestöjen aktiivia pidätettiin Turkin joukkopidätyksissä Kurdistanin Diyarbakirissa, kertoo Morning Star.

Vapaiden naisten liikkeen (TJA) aktiivi Zelal Bilgin ja Diyarbakirin pääkaupunkiseudun kunnanvaltuutetut Bahar Karakas Ulug ja Rabia Tekas vangittiin syytteillä "laittoman organisaation jäsenyydestä".

Heidät kuljetettiin Diyarbakirin naisten suljettuun vankilaan, jolloin operaation aikana vangittujen määrä kasvoi yhteentoista.

Viime viikolla tehdyt poliisiratsiat koteihin päätyivät 26:n naisen pidätykseen. Pidätysmääräykset on annettu yhteensä 33 tunnetulle naiselle. Myös Jin Newsin toimittaja Beritan Canozer pidätettiin, mutta vapautettiin viime viikolla valvontamääräyksellä.

The Rosa Women’s Association -naisjärjestö oli operaation kohteena jo toisen kerran kahden vuoden aikana. Suurin osa pidätetyistä kuuluu feministijärjestöön, jota on aiemmin syytetty yhteyksistä kiellettyyn Kurdistanin työväenpuolueeseen (PKK).

Tiedottaja Adalet Kaya sanoi, että ryhmään kohdistettiin "laitonta painostusta" sen toiminnan vuoksi. Siihen on kuulunut myös Turkin vastaisten mielenosoitusten järjestäminen maan vetäytyessä pois Istanbulin sopimuksesta ja sen myötä naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemisestä ja torjunnasta.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat