Koskelan terveysasemasta ei luovuta!

07.05.2011 - 13:29
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Maanantaisessa kokouksessa Koskelassa tehtiin selväksi, että asukkaat haluavat säilyttää lähiterveysasemansa. / Toivo Koivisto |

Koskelan terveysasema Helsingissä on taas liipasimella. Terveysaseman lopettamista on puuhattu jo muutamia vuosia, mutta asukkaiden aktiivinen vastarinta on torpannut lopetushankkeet tähän saakka.

Paikallinen asukasaktiivi Heikki Takkinen kertoo, että terveysasemaa on yritetty lakkauttaa tekosyyllä jos toisella, mutta asukkaat ovat aina pystyneet tekosyyt kumoamaan.

Nyt näyttää siltä, että julkisen terveysaseman toiminnot halutaan pois yksityisen bisneksen tieltä.

Pääsiäisen jälkeen Helsingin terveyslautakunnan jäsenet saivat paperit, joissa Koskelan terveys- ja neuvolapalveluja esitetään jälleen yhdistettäväksi Oulunkylään.

Maanantaina 2. toukokuuta järjestettiin asukkaille kokous, jossa sosiaali- ja terveysviraston suunnittelijat kertoivat Koskelaan tulossa olevista muutoksista. Paikalle oli kokoontunut vajaa sata pääasiassa erittäin kiukkuista ikäihmistä, joiden peruspalveluja terveysaseman siirto uhkaa pahiten.

Kokouksessa kaupungin suunnittelijat paljastivat, että Koskelan tiloihin on suunnitteilla yksityisiä terveys- ja vanhuspalveluja. Asukkaat päättivät perustaa ryhmän, jonka tarkoitus on kerätä ja tuottaa asukkaiden omia ehdotuksia alueen käyttöön. Ykköstavoite on terveysaseman pitäminen ja kehittäminen Koskelan sisällä.

Pajusen lahtauslistan paluu

Terveyslautakunta käsitteli siirtoehdotusta tiistain kokouksessa, ja päätti jättää ehdotuksen toistaiseksi pöydälle. Käsittelyä jatketaan 17. toukokuuta.

Heikki Takkinen pitää koko ehdotusta kuntademokratian irvikuvana.

– Se on erittäin huonosti valmisteltu eikä asukkaita ole kuultu. Oli hyvä, ettei terveyslautakunta tehnyt hätiköityjä päätöksiä, sanoo Takkinen.

Nyt on asukasliikkeellä parisen viikkoa aikaa toimia ja pyrkiä vaikuttamaan terveyslautakunnan jäseniin. Lautakunnan vasemmisto vastustaa ehdotusta, mutta esimerkiksi vihreiden kanta jäi vielä epäselväksi.

Terveysasemaverkon karsiminen oli eräs kaupunginjohtaja Jussi Pajusen esittämän lähipalvelujen lahtauslistan toimenpiteitä. Pajusen jättimäinen lahtauslista saatiin haudattua, mutta Koskelan terveysaseman lakkauttamisen myötä se näyttää tekevän paluuta.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.