Keywords:

Kommunistit rauhan puolesta

23.10.2015 - 10:00
(updated: 17.12.2015 - 16:27)

YK:n päivän alla on jälleen syytä korostaa rauhan ja kansainvälisen turvallisuuden ensisijaista merkitystä. Ilman rauhaa ei ole kehitystä eikä inhimillistä elämää.

Afganistanin, Irakin ja Syyrian sodat ja niiden sadat tuhannet, jopa miljoonat uhrit ja hätää pakenevat ihmiset osoittavat, että aseet eivät tuo rauhaa. On vaadittava Suomen hallitusta vetämään heti kaikki suomalaisjoukot pois Afganistanista. Hallituksen on myös lopetettava USA:n ja Israelin politiikan myötäily Palestiinan kysymyksessä, ”Syyrian ystävien” ryhmässä, Iranin uhkailussa ja muissa konflikteissa.

Kommunistit vastustavat ehdottomasti Suomen liittymistä sotilasliitto Natoon, jota on valmisteltu yhä tiiviimmällä Nato-kumppanuudella. Eduskunnassa lähes kaikki ryhmät ovat olleet valmiita jopa luopumaan sotilaallisen liittoutumattomuuden käsitteestä.

Kommunistien mielestä maailmassa tarvitaan yhä puolueettomia ja aktiivisia rauhan rakentajia. 

Tänään voidaan entistä selvemmin nähdä, että Nato-kumppanuus sitoo jatkuvaan asevarusteluun ja yhä uusiin selkkauksiin. Siksi Suomen on irtaannuttava Naton rauhankumppanuusohjelmasta sekä isäntämaasopimuksesta ja palattava sotilaallisen liittoutumattomuuden tielle. Suomen ei pidä osallistua myöskään Euroopan unionin yhteisen sotilaallisen toiminnan kehittämiseen, joka tapahtuu tiiviissä yhteistyössä Naton kanssa.

Suomen on voimakkaasti vastustettava pohjoisten alueiden militarisoimista. Sen sijaan on nostettava uudelleen esille aloite ydinaseettomasta Pohjolasta ja edistettävä aseidenriisuntaa.

Kommunistien mielestä maailmassa tarvitaan yhä puolueettomia ja aktiivisia rauhan rakentajia. 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Pääkirjoitukset

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.