Kommunistien toiminnan kieltäminen Ukrainassa etenee

20.10.2015 - 11:30
(updated: 17.12.2015 - 16:29)

Ukrainan hallituksen toimet kommunistisen puolueen ja kaiken kommunistisen toiminnan kieltämiseksi Ukrainassa jatkuivat. Kiovan aluehallintotuomioistuin kuuli  syyskuussa oikeusministeriön perusteita kommunistisen toiminnan kieltämiselle. Käsittelyä jatkettiin lokakuun alussa.

Ukrainan kommunistinen puolue pitää jo pitkään jatkunutta ajojahtia ja puolueen toiminnan estämistä vakavana hyökkäyksenä, jonka tarkoituksena on riistää Ukrainan työväenluokalta sen etuja ajava puolue. Kommunistinen puolue on Ukrainan vahvin oligarkkien, korruption, fasismin ja imperialismin vastainen voima.

Samalla Ukrainan hallinto jatkaa maan äärioikeistolaistamista. Maan oikeusministeriö hyväksyi elokuussa kansallissosialistisen UNA-UNSO-puolueen rekisteröitymisen. UNA-UNSOn pääsloganeita on ”Ukraina ukrainalaisille” – maassa, jossa asuu yli 10 miljoonaa venäläiseksi itsensä mieltävää ihmistä ja jossa kolmasosa väestöstä puhuu äidinkielenään venäjää. Avoimen nationalistinen puolue voi nyt osallistua vaaleihin ja levittää natsipropagandaansa vapaasti, toteavat Ukrainan kommunistit.

Kulttuuria mustalle listalle

Ukrainassa on myös meneillään kulttuurielämän mullistaminen, missä pyritään mustamaalaamaan tunnettuja taiteen- ja kulttuurintekijöitä ”venäläismielisinä” tai ”epäukrainalaisina”. Mustalle listalle ovat joutuneet muun muassa serbialainen elokuvaohjaaja Emir Kusturica, amerikkalainen Oliver Stone sekä näyttelijät Gerard Depardieu ja Steven Segal.

Ukrainan kommunistinen puolue vetoaa muihin kommunistisiin ja edistyksellisiin puolueisiin ja liikkeisiin solidaarisuuden ja tuen osoittamisen puolesta. Puolue ei aio luovuttaa taistelussa demokratian, ihmisoikeuksien, sananvapauden puolesta natsismia, fasismia ja imperialismia vastaan.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.