Kokemuksesta syntyvä viattomuus

31.08.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 31/2007

Jokin aika sitten Marianne Faithful palasi estradille showllaan Songs of Innocence and Experience. Faithful on samanaikaisesti sekä "viaton", että "kokenut". Hän tähdittää Sam Garbarskin elokuvaa Irina Palm (Irina Palm; Belgia/UK/Saksa/Ranska, 2007). Sama dualistisuus huokui myös monissa muissa tämän vuoden Espoo Ciné-elokuvissa.


Viaton yritys säilyttää toivo vastauksia etsiessä ja kokemus, joka on opettanut kyseenalaistamaan kaiken ottamatta mitään itsestäänselvyytenä. Siis elokuvat olivat skeptisiä sortumatta kyynisyyteen.


Irina Palm esittää moraalin ylellisyytenä niille, joilla on siihen varaa. Loppujoukko saa tyytyä siihen, että yksi hyvä moraalinen teko saattaa vaatia kyseenalaisia toimia. Tässä tapauksessa, vanhempi lady (Faithful) on pakotettu ryhtymään seksityöläiseksi saadakseen kokoon rahat hoitoihin, jotka voivat pelastaa hänen kuolemansairaan lapsenlapsensa (Corey Burke).


Tarina ei suinkaan sijoitu kaukaiseen kolmannen maailman maahan, vaan Eurooppaan, tarkemmin sanottuna Iso-Britanniaan. Faithful näyttelee raspin karhealla ja tummasävyisen pehmeäsointisella äänellään tyypillistä pikkukaupungin mummoa. Hänen poikansa Tom (Kevin Bishop) on hyvää tarkoittava ressukka ja tämän vaimo (Siobhan Hewlett) kylmä kuin kala. Joten mummon ei auta muuta kuin hoitaa homma kotiin ja hankkia jostain täpäkkää. Mutta kuka palkkaisi ikääntyvän lesken?...RORY WINSTON & MILJA RAUTESAARI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli