Kohti SKP:n edustajakokousta

31.12.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 48/31.12.2009

"Vaihtoehto alistumiselle – kohti SKP:n edustajakokousta." Tällä otsikolla järjestetään Tampereella lauantaina 30. tammikuuta valtakunnallinen seminaari, jossa käynnistetään kommunistisen puolueen edustajakokouksen valmisteluja.


Sääntöjen mukaan joka kolmas vuosi järjestettävä SKP:n edustajakokous pidetään toukokuun 15.-16.päivinä Vantaalla. Sen valmistelut alkoivat marraskuussa kaikille puolueosastoille lähetetyllä kyselyllä siitä, mihin edustajakokouksen valmisteluissa pitäisi keskittyä.


Tapiolan työväentalolla Tampereella pidettävään edustajakokousseminaariin on kutsuttu kaikkien puolueosastojen, alue- ja piirijärjestöjen edustajat. Seminaari on avoin kaikille puolueen jäsenille ja muille SKP:n toiminnasta kiinnostuneille.



Kapitalismin kriisi ja vaihtoehto



Tapiolan työväentalolla on 30.tammikuuta heti aamusta kello 9.30 alkaen tarjolla kahvia, marxilaista kirjallisuutta ja internet-toiminnan esittelyä. Seminaari alkaa kello 10.30 puheenjohtaja Yrjö Hakasen alustuksella Oikeistolaisen hegemonian haastaminen, SKP ja 2000-luvun sosialismi. Toisena avauksena on professori Jari Heinosen alustus Vasemmisto ja uusi politiikka.


Yhteisen keskustelun ja lounastauon jälkeen seminaari jakautuu neljään teemaryhmään. Missä taisteleva ay-liike? –ryhmän keskustelun avaa nuori rakennusmies Antti Sandberg Turusta ja sen puheenjohtajana on Pertti Haverinen. Kuntien palveluista käytävää kamppailua käsittelevän ryhmän puheenjohtajana on Riitta Tynjä ja sen keskustelua avaa pääsihteeri Arto Viitaniemi.


Kolmas teemaryhmä keskustelee sodan ja Naton vastaisesta toiminnasta päätoimittaja Erkki Suden avauspuheenvuoron pohjalta Juha-Pekka Väisäsen johdolla. Neljäntenä on tasa-arvotyöryhmä, jonka vetäjänä on varapuheenjohtaja Lena Huldén ja keskustelun avaajana piirisihteeri Riitta Suokas Tampereelta.



Jäsenistö ratkaisee



Teemaryhmien ja kahvitauon jälkeen kokoonnutaan taas yhteiseen istuntoon, jonka otsikkona on Jäsenistö ratkaisee. Sen keskustelua avaavat Kommunistisen nuorisoliiton puheenjohtaja Aaro Kare puheenvuorolla, mitä nuoret odottavat SKP:ltä ja poliittisen toimikunnan jäsen Emmi Tuomi puheenvuorolla puolueosastoissa käytävästä keskustelusta.


Seminaarin jälkeen on mahdollisuus jatkaa keskustelua ravintola Telakan toisessa kerroksessa, jossa alkavat Punaiset iltamat kello 19.


Tampereen seminaariin kannattaa kysyä kimppakyytejä SKP:n piirijärjestöistä.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli