Kevyttä viihdettä raskaansarjan ohjaajalta

23.12.2004 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: ARI SARDAR

Ohjaaja Steven Sodenberghin uusin elokuva Ocean 12 on viihdettä puhtaimmillaan. Elokuva on jatko-osa Sodenberghin aikaisemmin ohjaamalle Ocean 11:lle. Ocean 11 oli yksitoista kassamagneettitähteä mukaan lukien mm. Andy Garcia, George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon sekä naiskauneutta edustamassa Julia Roberts. Jatko-osassa on yllätys, yllätys Hollywoodin tähtinäyttelijöitä kaksitoista . Eli Julia Robertsin kanssa naisellista viehätysvoimaa hehkuu Catherina Zeta-Jones. Ranskassa supertähden asemassa oleva näyttelijäperheen vesa Vincent Cassel on myös mukana elokuvassa. Hän on pikku hiljaa Hollywoodin murtautumassa Hollywoodiin espanjalaisen Antonio Banderasin mallin mukaisesti, joka hänkin oli aluksi juhlittu tähti kotimaassaan.Veijareita, onko heitä?Ocean 11 ja 12 -elokuvien perusasetelma on perinteinen veijarikomedia. Itse asiassa niinkin perinteinen, että elokuva perustuu Frank Sinatran 60-luvun elokuvaan. Onneksi näyttelijät ja ohjaaja ovat eri kaliiperia kuin alkuperäisessä elokuvassa.


Ocean (George Cloony) ja hänen kumppaninsa ovat yhtä rakastettavia kuin Sherwoodin metsän sukkahousuiset rosvot. Erotuksena se, että he aikovat pitää ryöstösaalinsa itsellään – ajan hengen mukaisesti.


Väkivaltaa ei käytetä vaan nokkeluudella pelataan sekä rosvojen että poliisien puolelta. Elokuva onkin harvinaista toimintaviihdettä, sillä se sopii kaiken ikäisille.Saako yleisö saaliinsa?Voittaako elokuva katsojat puolellensa? Todennäköisesti kyllä, jos sen näkee elokuvateatterissa. Parituntinen menee rennosti ja välillä helppoja refleksinauruja nauraen. Videolla tai DVD:llä vauhdikas seikkailu todennäköisesti menettää osan charmistaan.


Tiivistäen voidaan sanoa Ocean 12:n olevan kevyttä viihdettä, joka on tehty raskaalla ammattitaidolla. Ainoa selkeä miinuspuoli elokuvassa on numero 12. Kun selkeätä päähenkilöä ei ole elokuvassa, niin juonen kuljetus 12 tähden voimin on välillä sekavaa. Myös muutaman näyttelijän roolihahmo jää liian yksiulotteiseksi (esim. Andy Garcia).


Täytyy vaan toivoa, ettei jatko-osaa seuraa, sillä Ocean alkaa olla imetty tyhjäksi.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli