Keskuskomitea risteilee Tallinnaan

17.01.2014 - 13:54
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Viikonloppuna kokoontuva Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitea risteilee Tallinnaan tapaamaan Viron yhdistynyttä vasemmistopuoluetta. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun keskuskomitea kokoustaa ulkomailla.

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen toteaa, että puolueella on toimivat yhteistyösuhteet eteläisen naapurin yhdistyneeseen vasemmistoon, joka on SKP:n tavoin mukana Euroopan vasemmiston toiminnassa.

Edellisen kerran puolueen kenttäväki tapasi puolitoista vuotta sitten virolaisia tovereita Tiedonantaja-lehden risteilyn yhteydessä. Maalis-huhtikuussa puolueet järjestävät yhteistyössä Alternatives of the Left –seminaarin Helsingissä.

Hyvinvointivaltion puolesta – Ei EU:lle

Väisänen nostaa viikonlopun kokouksen asialistalta esille erityisesti keskustelun SKP:n toimintasuunnitelmasta. Hänen mukaansa on tärkeää, että puolueen jäsenet löytävät itsensä suunnitelmasta ja alkava, olla entistä aloitteellisempi osa paikallista ja valtakunnallista toimintaa.

Kokouksessa on myös tarkoitus hyväksyä SKP:n eurovaaliohjelma sekä täydentää ehdokaslistaa. Jo julkistetun kahdeksan nimen jatkoksi on tulossa hyviä ehdokkaita eri puolilta maata.

– Eurovaalit ovat meille politiikan puhujalava ja protestin esittämisen paikka leniniläiseen malliin. Eurovaaliohjelman slogan on ”Hyvinvointivaltion puolesta – Ei EU:lle”, kertoo Väisänen.

SKP tuo Euroopan unionin parlamentin vaaleihin markkinatalouden vapaata kilpailua ajavan EU:n vastaisen ja toisenlaisen Euroopan rakentamiseen pyrkivän työväenluokkaisen vaihtoehdon.

Toisenlaisen Euroopan rakentaminen ei ole mahdollista Euroopan unionin sopimusten puitteissa. Se edellyttää irtautumista EU:sta. SKP:n mielestä EU:n rakenteita ja toimivaltaa on ryhdyttävä purkamaan ja päätösvalta on palautettava kansalliselle tasolle.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (6 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.