Kemissä juhlittiin Demokraattisten Naisten 65-vuotista taivalta

25.01.2010 - 09:37
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Kemin Demokraattiset Naiset juhlivat 65-vuotista taivaltaan sunnuntaina 18. tammikuuta. Puheenjohtaja Maritta Nousiainen avasi tilaisuuden korostaen osaston kunniakasta historiaa ja tämän ajan haasteita.

— Kamppailut paremmista kunnallisista palveluista ja paremmasta sosiaaliturvasta ovat osa tätä päivää. Toiminnan käynnistymisvaiheessa olimme jo alussa mukana keräämässä nimiä 800 euron perusturvakamppailussa.

Demokraattisen naisverkoston tervehdyksen tuonut Kaija Kiessling korosti paitsi Suomen Naisten Demokraattisen Liiton roolia menneinä vuosikymmeninä niin paikallisena, valtakunnallisena kuin kansainvälisenäkin toimijana, myös pian viisivuotiaan naisverkoston asemaa ajankohtaisissa kamppailuissa.

— Paikallisen toiminnan lisäksi on tärkeä jatkaa kamppailua sosiaaliturvasta, jonka tulevaisuus on taas vaakalaudalla – nyt Sata-komitean työn tuloksena.

Maaliskuussa tulee kuluneeksi sata vuotta Kansainvälisen Naistenpäivän ensimmäisestä laajasta kansainvälisestä vietosta.

Demokraattinen naisverkosto haluaa merkkivuonna nostaa uudelleen naistenpäivän teemaksi sen alkuperäisen sisällön. Viime vuosien tapa kaupallistaa naistenpäivää äitienpäivän vanavedessä ei vastaa tarkoitusta. Ajankohtaista on taistella naisille kokoaikaisia töitä pätkätöiden sijaan sekä vaatia kunnollista vanhustenhuoltoa, päivähoitoa ja perusturvaa.

Julkiset palvelut on saatettava uudelleen kunniaan. Koska naisten euro on edelleen 80 senttiä, senkin korjaaminen vaatii naisten laajapohjaista ja yhteistä kamppailua.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.