Kauramyllyn lopettamista ei hyväksytä Nokialla

07.09.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 32/2007

Raisio Oyj:n omistamaa Melian kauramyllyä Nokialla uhkaa sulkeminen, mikäli tehtaan yt-neuvotteluissa esillä ollut uhka toteutuu. Jos mylly suljetaan, merkitsee se noin 70 työpaikan loppumista Nokialla ja samalla koko maassa, sillä korvaavaa kauramyllyä Suomessa ei ole. Samalla perinteinen Elovena-tuotemerkki siirtyisi ulkomaille.


Neuvottelujen takarajaa on siirretty useamman kerran, ja nyt päätöstä myllyn kohtalosta odotetaan 10. syyskuuta mennessä.


– Emme ymmärrä emmekä hyväksy Raision aikeita lopettaa mylly, sillä työtä on niin paljon, että elokuun alussa siirryttiin kolmivuoroon. Haluamme sellaiset yt-neuvottelut, joissa todelliset vaihtoehdot ovat selkeästi esillä. Tähän mennessä ei ole perusteltu kunnolla, miksi mylly pitäisi lopettaa, sanoo Melian Myllyn pääluottamusmies Martti Toiminen.


Hän ihmettelee pörssiyhtiö Raision aikeita, sillä kauran arvostus ja menekki ovat selvästi kasvussa. Pääluottamusmies Toiminen vetoaa kuluttajiin, että he suosimalla kotimaista kauraa suosisivat myös kotimaista työtä.


Nokian myllyn mielenosoituksessa perustettiinkin liike Elovenan puolesta. Adresseja on saatavana Elintarviketyöläisten liiton ammattiosastoista, aluetoimistoista ja liiton toimistosta.


Suomalaisen työn ja tuotemerkin puolesta vetosi myös Nokian tilaisuudessa puhunut liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen. Hän totesi kuluttajien kantaneen vastuunsa hyvin.


– Nyt on syytä kysyä, kantaako kotimainen teollisuus myös vastuunsa valmistamalla tuotteensa kotimaisesta raaka-aineesta kotimaisella työllä, sanoi Kuntonen. Hän muistutti, että SEL oli vuonna 2005 luovuttamassa EU:lle vaatimusta alkuperämaan merkinnästä.HANNU OITTINEN

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli