Kauhea skandaali

09.06.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 23/2006.

Miten se on mahdollista?


Meni pilaamaan eduskunnan 100-vuotisjuhlat. Arvostettu kansanedustaja Heli Lautala (nimi muutettu) kehtasi häpäistä koko arvokkaan tilaisuuden asiattomilla parjauksillaan.


Kun koko kansakunta oli yhtä hymyä, niin yksi ilonpilaaja romuttaa kaiken. Ei edes naisen aseman tasa-arvoistuminen Suomen yksikamarisen eduskunnan luomisessa näyttänyt merkinneen mitään. Puhumattakaan siitä, että saimme kaiken tämän Venäjän sortovallan sylistä.


Mistä ihmeestä arvoisa kansanedustaja oli saanut tietonsa? Kuinka hänellä oli otsaa väittää, ettei Suomessa mitään oikeata demokratiaa ollutkaan 1920- ja 1930-luvuilla!* * *


Muka jo 1920 pantiin kaltereiden taa useita kansanedustajia, kun sosialistisen työväenpuolueen perustavan kokouksen osanottajat pidätettiin. Jos näin oli, olisiko heille pitänytkään antaa kansalaisoikeudet? Rovasti A. Vuorimaa pani asiat silloin kohdalleen, kun totesi eduskunnassa, että kysymys oli "ryssäläisjuutalaisten ostamista ja pestaamista maanpettureista".


Sellaisia kansanedustajia.


Mutta Heli Laitalan tarina ei päättynyt tähän. Hän väitti, että vuonna 1923 pidätettiin peräti 27 sosialistisen puolueen kansanedustajaa, koko puolueen johto, yhteensä 300 henkeä. Uskomatonta parjausta.


Ja sitten vielä vuosi 1930. Silloin laillisuusmies, pääministeri P. E.Svinhufvud pidätytti puhujan mukaan 23 työväen ja pienviljelijäin puolueen kansanedustajaa.


Voiko kukaan uskoa näitä väitteitä?* * *


Kokoomuspuolueen puheenjohtaja Jyrki Katainen sanoikin suoralta kädeltä, ettei ole koskaan kuullutkaan moisista pidätyksistä. Parlamentin puhemies, italialaisesta ruhtinassuvusta polveutuva Paavo Lipponen puolestaan paheksui uskomattomien väitteiden esittämistä juuri juhlaistunnossa. Se oli tyyliin sopimatonta.


Sanomattakin on selvää, että vihreisiin lukeutuvan Heli Lautalan epäillään joutuneen vasemmistoliiton ns. änkyräsiiven manipuloimaksi, päätekijänä tietysti Jaakko Laakso.* * *


Tuli, näki ja voitti! Toki teki hieman töitäkin siinä sivussa. Raakaa ja rankkaa hommaa. Ei mikä tahansa laji. Nyrkkeily.


Meillä on nyt ammattinyrkkeilyn Euroopan mestari. Edellisestä ehtikin kulua 42 vuotta. Emme siis ole Euroopan nyrkkeilyn eliittiä.


Eikä juuri kukaan uskonut Amin Asikaisenkaan voittoon. Ottelussa Hannoverissa Saksassa voi vieras voittaa vain tyrmäämällä. Mutta sen juuri Amin Asikainen teki. Saksalainen Sebastian Sylvester kaatui kahdeksannessa erässä.


Edellinen tämän tason nyrkkeilijä oli Olli Mäki, TUL. Jota ei päästetty Rooman olympiakisoihin 46 vuotta sitten, kun oli väärän liiton jäsen. Vaikka olikin voittanut amatöörien Euroopan mestaruuden.


Samalla on hyvä muistaa, että Amin Asikainenkin on saanut alun oppiinsa Ollin ohjauksessa Kirkkonummella. Ja että häntä valmentaa isä Ollin poika Pekka Mäki.


Siinähän se tuli koko historia.


En ole pitkään aikaan nähnyt niin kovaa ja määrätietoista ammattilaista kehässä kuin Asikainen. Tosin vain kerran, mutta se riitti.* * *


Miten se nyt olikaan? Meillä on vain kaksi suurta toivoa yleisurheilun EM-kisoissa Göteborgissa. Näinhän se median tarina menee.


Miltä nyt näyttää? Pituushypyn MM-kisojen pronssiin melkein jo valettu Tommi Evilä loistaa yhä poissaolollaan suurista kisoista. Ei nähty kevään halli-MM-kisoissa Moskovassa. Eikä Oslon Bisletillä.


Ei hyvältä näytä.


Yli 90 metrin heittoja lupaillut keihäri Tero Pitkämäki sentään oli paikalla. – Kyllä se siitä vielä lähtee, miettivät optimistisimmat.


No, olihan se kolmas sijakin jotain.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli