...Karpelan ministerinsalkkukin vaihdettaisiin...

17.12.2004 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: HÄNTÄPÄÄN VALVOJA

Nyt kun kulttuuriministeri Tanja Karpela (kesk.) on niin syvällisesti tutustunut intialaiseen filosofiaan ja mm. sikäläisen naisjoogin Äiti Amman toimintaperiaatteisiin, voisi toivoa, että Karpelan ministerinsalkkukin vaihdettaisiin hänelle sopivampaan. Mikä voisikaan olla ajan hermoon osuvampaa kuin suomalainen naispuolustusministeri, joka soveltaa Mahatma Gandhin väkivallattomuusoppia ja Äiti Amman halailutaktiikkaa lähitulevaisuudessa perustettavien uusien nopean iskukyvyn joukkojen operaatiomenetelmiin.* * *Suomen edelliset naispuolustusministerit Elisabeth Rehn (rkp.) ja Anneli Taina (kok.) olivat kumpikin sen verran sotaisampia, että ensin mainittu jopa lensi amerikkalaisella Hornet-hävittäjällä ja jälkimmäinenkin taisteluhelikopterilla. Venäläisellä hävittäjällähän Lillan sen sijaan ei annettu lentää, sillä kukapa nyt haluaa Mig-Rehnin.


Uutena intialaispasifistishenkisenä puolustusministerinämme Tanja Karpela sen sijaan voisi kietoutua Gandhin tavoin valkeaan lakanaan ja Äiti Amman tavoin ottaa hellään halaukseen mahdollisen potentiaalisen uhkaajan. Siitä kyllä tykkäisi ainakin Vladimir Putin, eikä enää pitäisi Suomea ollenkaan minään russofobisena tiukkapipona, vaan saattaisi jopa antaa Karjalan takaisin muutaman tuhdin painiotteen jälkeen.* * *Jos teidän on vaikea kuvitella uutta tulevaa puolustusministeriämme tällaisessa roolissa, tarvitsee alustavan näköhahmotelman aikaansaamiseksi vain selailla joitakin vanhoja Jallu- ja Kalle-tyyppisiä aikakauslehtiä, joissa nykyinen T. Karpela, silloinen Vienonen, poseeraa keskiaukeamalla melko lailla edellä mainitun kaltaisissa, ellei keveämmissäkin, asusteissa.* * *Hallituksen salkkujaon uudistamista odotellessamme voisi jo nykyinen puolustusministeri, Karpelan puoluetoveri Seppo Kääriäinen, tunnustelumielessä kokeilla minkälaisen vastakaiun hän saisi venäläiseltä virkaveljeltään Sergei Ivanovilta saapuessaan seuraavan kerran vierailulle Moskovaan sukunimensä mukaisesti kirjaimellisesti kääriytyneenä lakanaan ja tervehtiessään miehekkäästi rutistaen: hali hali.


Saattaisipa käydä niinkin, että Karjala heilahtaisi takaisin Suomelle jo heti siinä siunatussa silmänräpäyksessä. Ja ellei se riitä Kääriäisen taltuttamiseksi, niin Petsamostakin Ivanov voisi kyllä vielä olla valmis keskustelemaan.* * *Puolustusministeri Kääriäinen kävi vierailulla myös Sveitsissä, ja ihmetteli, miksi kaukana kaikista meristä sijaitsevalla puolueettomalla pienellä alppimaalla on laivastoministeri.


– Onhan Suomellakin työministeri, kuului vastaus.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli