KAPEAHARTEINEN MIES: Valkolumpeiden maa

23.09.2005 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja:

Tiesittekö, että täällä rakkaassa Suomen maassa asui joskus herrakansa? Ellette, pitäisi lukea Balkanilla ja arabimaailmassa laajalti levinnyt kirja, jonka on kirjoittanut viime vuosisadan alussa Inkerinmaalla Kingisepissä syntynyt Grigori Petrov.


Se on kauhea juttu. En suosittele ainakaan Sampo-konsernin päällikölle Björn Wahlroosille, joka äskettäin kävi sanomassa ruotsalaisessa kauppakorkeakoulussa, että tämä oppilaitos on meidän, raharikkaiden.


Grigori Petrovin Suomea ihannoiva Valkoliljojen maa (käännösvirhe, alkuperäinen nimi Valkolumpeiden maa) ilmestyi 1925 ja se levisi suurina painoksina Bulgariasta Turkkiin ja sieltä arabimaailmaan. Turkin uudenaikaistaja Kemal Atatürk määräsi sen pakolliseksi sotilasakatemioissa.


Mikä kirja? Suomessakin kirja on ilmestynyt Pohjoisen kustantamana 1978. Turkissa vieraileville suomalaisille turisteille esitellään edelleen teosta. Kannattaisi lukea.


Tämä ei ole kiihoitusta toista kansanosaa vastaan. Lainataan kuitenkin.



* * * * *


"Vuoteen 1911 suomalaiset olivat Ruotsin hallinnon alaisia. Kaikki hallinto, kauppa, teollisuus, koulutus ja vieläpä kirkotkin olivat ruotsalaisten käsissä. Kaikki johtajat ja oppineet – tuomarit, virkailijat, upseerit, papit ja opettajat olivat ruotsalaisia."


Eihän tämä vielä mitään, mutta teksti jatkuu:


"Ruotsalaiset omaksuivat suomalaisia kohtaan itserakkaan, yläluokan ihmiselle ominaisen ylpeän asenteen rahvasta kohtaan. He jättivät suomalaiset poliittisesta tasa-arvoisuudesta huolimatta takapajuisiksi tiedoissa, taloudessa ja jopa moraalissa."


Mutta mitä sitten tapahtuikaan?


Venäjä valloitti Suomen. Ja tsaari Aleksanteri I keräsi Porvoo -nimiseen kaupunkiin valtiopäivät ja sanoi:


"Haluatteko myös tulevaisuudessa pysyä Ruotsin hallinnon alaisina vai haluatteko liittyä Venäjään? Ehdot ovat nämä: Suomen kansalle taataan Venäjän hallinnon alaisuudessa kaikki sisäiset oikeudet."


Ja sitten Petrov sanoo:


"Suomalaiset kansan edustajat myöntyivät Suomen liittämiseen Venäjään."


Perskuta rallaa. Tämähän on aivan kuin Baltian maitten liittyminen Neuvostoliittoon 1940! Eikö nyt pitäisi panna iso pyörä päälle ja suomalaiset historian professorit hommiin!



* * * * *


Ei tämäkään vielä mitään. Vuonna 1925 Grigori Petrov todisteli, ettei Venäjä hyötynyt Suomesta mitään. Suomi oli köyhä maa. "Suomi oli Venäjälle tärkeä muista syistä", päättelee Petrov ja jatkaa:


"Syy oli se, että Suomen raja oli hyvin lähellä Venäjän pääkaupunkia Pietaria. Matka kesti junalla noin kaksi tuntia. Oli päivän selvää, että jos sota tulisi, kenen kanssa tahansa, vihollisen olisi helppo kulkea Suomen läpi ja uhata Pietaria."


"Liittymällä Venäjään suomalaiset saivat mahdollisuuden kehittää vapaasti omaa kulttuuriaan", sanoo Petrov ja puhuu pitkät pätkät Snellmanista ja hänen merkityksestään suomalaiselle itsetunnolle.


Äijä kirjoitti tämän vuonna 1925 tai sitä ennen.


Eikö Euroopan Unionin Turkissa ähräävän komissaarin, toveri Olli Rehnin pitäisi puuttua asiaan. Että Atatürkin suosituksista huolimatta kirjan levitys ainakin Turkissa kiellettäisiin.



* * * * *


Toinen uskomaton juttu. TUL:n eläkkeelle lähteneen toimitusjohtajan Esko Paukkosen läksiäisikseen jättämän viisauden lisäksi myös liiton puheenjohtaja Kalevi Olin on nyt tunnustautunut "vääräoppiseksi".


Ei pidä TUL:n sisarjärjestön Työväen Kuntoliiton tappamista 1990-luvun alussa onnistuneena. "TUL:n kannattaisikin harkita järjestön henkiin herättämistä", hän on sanonut.


Kuten tälläkin palstalla on todistettu, silloinen operaatio perustui Kuntoliiton toimintaperiaatteiden täydelliseen tietämättömyyteen. Herra varjelkoon meitä tyhmistä johtajista.


Joita Suomi on täynnä. Valitettavasti.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli