KAPEAHARTEINEN MIES: Hei, meitä huijataan!

07.04.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 14/2006.

Missä on YLE:n toimittaja Juho-Pekka Rantala? Ei ole näkynyt ruudussa moneen aikaan. Pitäisikö panna lehtiin etsintäkuulutus?


Niin että kuka? Ettekö muista: mies joka kehtasi tentata pressanvaalien alla itseään istuvaa presidenttiä Tarja Halosta aivan hävyttömästi. Kaiveli kaikenlaisia juoruja. Ilmeenkään värähtämättä. Toki sai heti kuulla kunniansa.


"Niin kuin Stalinin syyttäjä!" oikealla olevan veljeslehtemme kulttuuritoimittaja Arja-Anneli Tuominen lohkaisi ja sai porvarilehdetkin riemastumaan. Saman lehden feminiininen pakinoitsija Vieno pani paremmaksi.Hänen mielestään Juho-Pekka toi mieleen paremminkin Stalinin pyövelin. Taustatukea antoi kolumnissaan kulttuuripersoona Tuula-Liina Varis.


Miksi juuri Kansan Uutiset yritti tukahduttaa kriittistä journalimia? Sanokaapa se. Olisiko se ollut muistumaa entisiltä ajoilta, jolloin "omia" johtajia ei saanut arvostella? Sitä niin sanottua stalinismia.Tarja Halonenhan oli oma, eikö niin?* * *Vai olikokaan?


"Olet kyllä oikeassa, että Suvi-Anne Siimes harhautti Vasemmistoliittoa ja sen johtoa säihkyvällä olemuksellaan ja edustavuudellaan", viestittää eräs Vasemmistoliiton jäsen viitaten Kapeaharteisen viimeaikaisiin väitteisiin tällä palstalla.


– Kaikkein hulluin juttu oli kuitenkin pressanvaali, hän väittää. – Siinähän hän pyöritti koko puoluetta pikkusormensa ympäri. Eikä kukaan puhua pukahtanut.


Kuinka niin pyöritti?


– Kysykää SDP:n puheenjohtajalta Eero Heinäluomalta, jonka luokse Suvi-Anne meni heti ripittäytymään jätettyään eroilmoituksensa. Suvi-Annen siirtyminen uusiin kuvioihin oli selvää jo ennen presidentinvaalia. Siksi hän ei voinut asettua Tarja Halosen vastaehdokkaaksi.


Ja sitten Vasemmistoliitossa hyväksyttiin SDP:n sanelema (ja väärä) kuvitelma Halosen valinnasta heti ensimmäisellä kierroksella. Mukisematta. Samalla menetettiin puolueen oma ohjelmallinen esiintyminen. Jos omaa olisi ollut.


Vain puolueen puheenjohtajan oman pyrkyryyden tähden.


Tosiasiassa uskollisuutta Tarjalle olisi voitu osoittaa sitten toisella kierroksella.


Näin meitä huijataan.* * *Mutta ei vain vasliitossa. Sitä tehdään myös ns. tieteellisessä maailmassa. Sikäli kuin historian tutkimusta voi sanoa tieteelliseksi.


Helsinkiläinen Ilona Kemppainen, 34, on todennut, että kun nuoria miehiä ja vähän vanhempiakin tapettiin Suomen natsi-Saksan rinnalla käymässä sodassa, se vain vahvisti rintamaa.


"Se oli voimakas nationalistinen symboli, joka yhdisti rintaman ja kotirintaman ja vahvisti uskoa sodan oikeutukseen", Ilona sanoo.


Ja väitteli tällä uskollaan viikko sitten tohtoriksi. Niin helppoa se on. Tohtoriksi yltäminen.* * *Liekö Ilona Kemppainen tutustunut väitöstä valmistellessan erittäin salaiseksi julistettuun kaksiosaiseen teokseen "Sodanaikainen ht-toiminta", jonka toimitti Päämajan henkisen taistelutoiminnan johtaja W.K.Latvala jo 1942.


Latvalan komennossa oli eri puolilla maata vähintäin 5 000 salaista asiamiestä. Heitä ryhdyttiin kouluttamaan jo tammikussa 1941, jolloin sodanjohto ja hallituksen sisärengas löivät hynttyyt yhteen Hitlerin suunnitteleman idän sotaretken kanssa.


Tämän Suomen Aseveljien Työjärjestön äärimmäisen salaisena ohjeena oli, että rintamilla kaatuneitten hautajaisista oli muodostettava isänmaallisia, henkistä taistelutoimintaa tukevia tilaisuuksia.


"Juhlallisilla sankarihautajaisilla on huomattava propaganda-arvo! niissä on mukana kaikki kansalaispiirit ja monet järjestöt, yhteiskohtalon henki väräjää voimakkaana ja aitotuntuiset puheet tapaavat herkistyneet mielet", todistaa eräs


htt-johtaja Latvalan kirjassa.


Kapeaharteinen suosittelee teosta uunituoreelle tohtorille.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!