Kadunvaltaus rallien aikana

07.08.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 28/7.8.2009

Jyväskylässä kolmisensataa mielenosoittajaa valtasi Puistokadun alimman korttelin matkalta. Aurinkoisessa säässä tapahtunut kadunvaltaaminen sai huomiota sekä osallistujia sekä paikallisista aktiiveista, että paikalle heitä ihmettelemään saapuneista rallituristeista.


Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli äärettömän onnistunut. Katu vallattiin hyvässä hengessä, juhlat pysyivät elävinä musiikin, katutaiteen ja solidaarisuuden voimin ja tapahtumaa värittivät eri järjestöt omalla osallistumisellaan. Etenkin Greenpeacen orangit ja Vaihtovirtaverkon valtava kannanottomaalaus näkyivät vallatulla kadulla ja vetivät ihmisiä puoleensa.


Ainoana varjopuolena mainittakoon ralli-intoisten humalaisten ajoittaiset yritykset häiritä rauhallista juhlintaa mekkaloinnillaan. Poliisi saatteli onneksi ärhäkämmät humalaiset eteenpäin ja suuremmilta kärhämiltä vältyttiin.


Tanssijoiden, skeittareiden ja katuliitu-taiteilijoiden meno kulutti varmasti Puistokatuun pysyvät jäljet, siitä närkästyneitä kommentteja tapahtuma kirvoitti ohikulkijoissa ja keskisuomalaisen keskustelupalstalla. Osallistujien ilmeisestä viihtymisestä päätellen tapahtuma kuitenkin täytti tarkoituksensa ja tarjosi jälleen kerran vuoden parhaan vapaan katujuhlan Jyväskylässä.



HANNA ERA

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli