Kaarinan kaupungin talous kuralla

12.05.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 19/2006.

Kaarinan kaupungin toiminnallinen tulos on tappiollinen yli neljä miljoonaa euroa. Tämän vahvisti talousjohtaja Janne Lavén Kaarinan valtuustossa. Monilla toimialoilla on paljon enemmän kuluja kuin on budjetoitu. Kaarinan velka on kasvanut viime vuonna yhdeksällä miljoonalla eurolla. Nyt velkaa on noin 36 miljoonaa euroa, eli jokaista Kaarinan asukasta kohti noin 1 641 euroa. Suuri riski tulee jo korkomenoissa, yhden prosenttiyksikön nousu merkitsee korkomenojen kasvua 800 000 euroa.




Monitoimihalli kaupunkilaisten maksettavaksi



Tämän lisäksi Kaarinan monitoimihalli kaatuu Kaarinan kaupungin maksettavaksi. SKP:n Kaarinan kaupunkiosasto varoitti kirjoituksessaan noin kolme vuotta sitten monitoimihallin rakentamisesta otsikolla "Monitoimihalli kaarinalaisten maksettavaksi". Näin on käynyt ja nyt niitä virheitä saadaan maksaa. Hallille on anottu lainaa 1,3 miljoonaa euroa, josta kaupunki on taannut 0,6 miljoonan euron osuuden.


Monitoimihallin päätekijänä ollut Asko Puikkonen (sd) ilmoittaa, että nykyisellä konseptilla yhtiö ei pysty jatkamaan toimintaansa. Tämäkin hallihanke vaikeuttaa vielä entisestään Kaarinan taloutta....

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli