Jyväskylässä SKP ylsi ääniharavoiden kastiin

29.10.2004 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: THOMAS MICKLIN

Jyväskylässä kuudenneksi eniten ääniä saanut SKP:n kaupunginvaltuutettu Riitta Tynjä makasi vielä eilen sairaalassa.


Ei, ei syynä ollut shokki mahtavasta 748 äänen saaliistaan, jolla Tynjä ohitti monet jyväskyläläiset valtakunnanpoliitikotkin. Syynä oli yksinkertaisesti sappikivileikkaus, johon hän joutui heti vaalihuoneistojen sulkeuduttua.


– Ehdin sentään juuri ja juuri käydä itse äänestämässä, niin että en voi sentään kehua vaalitulosta sillä, etten edes itse äänestänyt. Mutta kyllä silti omien äänten nelinkertaistuminen vuoden 2000 edellisiin kunnallisvaaleihin nähden oli jättiyllätys, Tynjä myöntää – kuten on tapana sanoa, "väsyneenä mutta onnellisena".


SKP:n hyvä vaalimenestyshän ei Jyväskylässä rajoittunut vain Riitta Tynjän hienoon äänisaaliiseen, vaan puolue sai yhden lisäpaikankin, kun 22-vuotias tradenomiksi opiskeleva Petri Toikkanenkin meni läpi selvällä marginaalilla.


Kokonaisuudessaan SKP sai Jyväskylässä 3,6 prosentin kannatusosuuden, mikä on 1,7 prosenttiyksikön parannus neljän vuoden takaiseen tulokseen. Absoluuttisesti ääniä tuli lisää nyt 727.


Riitta Tynjä pohtii, mistä ääntenlisäys on peräisin.


– Joku voi sanoa, että se johtuu aktiivisuudesta ja näkyvyydestä jolla me vastustimme kaupunginjohtaja Kettusen hulppeaa erorahaa. Mutta meidän politiikkamme mukaista onkin vastustaa juuri mm. tämmöisiä väärinkäytöksiä, Tynjä summaa.


Petri Toikkasen läpimeno puolestaan perustui myös siihen, että SKP:llä oli näissä vaaleissa Jyväskylässä peräti 14 nuorta alle 30-vuotiasta ehdokasta, eli puolet puolueen sikäläisistä ehdokkaista. Ja nuoret paiskivat erittäin ahkerasti vaalityötä.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli