Julkisten palvelujen ja työelämän oikeuksien puolesta

19.03.2011 - 09:30
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Arja Lundgren haluaa kaikille riittävän perusturvan. Matti Vuorenpää vaatii parannuksia yt-lakiin. / TA-Pori |

Raisiolainen Arja Lundgren on huomannut, etteivät perusturvan ja vanhustenhoidon kaltaiset ongelmakentät juurikaan muutu, oltiinpa sitten Porissa tai missä päin maata tahansa.

Satakunnan vaalipiirissä Suomen kommunistisen puolueen kansanedustajaehdokkaaksi asettunut Lundgren kertoo käyvänsä miehensä kanssa 2-3 kertaa kuukaudessa Porissa huoltamassa appeaan ja anoppiaan, jotka ovat asuneet kuusi vuotta Porissa vanhusten palvelutalossa.

– Joka kerta henkilökunnan kanssa keskustellaan julkisten palvelujen resurssipulasta. Henkilökunta tekee kaikkensa asiakkaiden viihtyvyyden eteen ja omien työpaikkojensa säilyttämisen puolesta. Kaupunki nostaa palvelujen hintaa jopa kahdesti vuodessa, mutta resursseja ei olla henkilökunnan mukaan nostettu vuosiin.

Tämä talvi on vienyt henkilöstön jaksamisen äärirajoille. Tähän Arja Lundgren ja SKP lupaavat muutosta, mutta siihen tarvitaan joukkoliikettä.

Lundgren on mukana Demokraattisen Naisverkoston perusturvakampanjassa, jossa vaaditaan 900 euron kuukausittainen turva jokaiselle joka ei esimerkiksi työttömyyden, sairauden tai opiskelun vuoksi pysty hankkimaan elantoaan.

– Myös puheet Natosta pitää nyt lopettaa, ja joukot pois Afganistanista, lisää Lundgren.

Harmaa talous kuriin

Arja Lundgrenin kanssa Satakunnassa ehdolla oleva Matti Vuorenpää korostaa omassa kampanjassaan työelämään liittyviä teemoja.

– Lakko-oikeutta ei missään nimessä saa rajoittaa. Myöskään eläkeikää ei tule nostaa nykyisestä 63 vuodesta. Vapaaehtoisesti voi tehdä pidempään, mutta ihmisten jaksamista työelämässä pitää parantaa. Keinoina voisi olla esimerkiksi työajan lyhentäminen ja vuosilomapäivien lisääminen, pohtii Vuorenpää.

Hänen mielestään yt-lakia pitää parantaa niin, että työntekijäpuolella on todellinen mahdollisuus vaikuttaa työnantajan päätöksiin.

– Harmaa talous on saatava kuriin. Porvaripuolueiden on lopetettava tätä koskevien uudistusten jarruttaminen, vaatii Matti Vuorenpää.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (14 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.