”Joukkovoimassa nähdään lauantaina!”

09.03.2016 - 16:00
Ay-liike osoitti joukkovoimaansa syyskuussa Stop!-mielenosoituksessa. Kuva Toivo Koivisto.

Suomen kommunistisen puolueen kaupunginvaltuutettu Tero Pitkä Heinolasta ei hyväksy kilpailukykysopimusta, jossa kaikkein heikko-osaisimpien oikeuksia poljetaan.

– Nyt on kyllä työmarkkinajärjestöiltä lähtenyt mopo käsistä, manaa Pitkä.

”Nyt rangaistaan siitä, että haluaa tehdä hoitotyötä.”

Hallituksen ajamat leikkaukset jaksaa aina vain ihmetyttää Pitkää – nimitetään niitä sitten pakkolaiksi tai ”yhteiskuntasopimukseksi”.

– Etenkin naisvaltaiselle hoitoalalle tehtävät leikkaukset ovat kaikkein järkyttävimpiä. Työtä voi hyvällä omalla tunnolla kutsua kutsumusammatiksi, sen verran kapea on tulot tässä työssä. Se ei kuitenkaan riitä kun halutaan hoidon tasoa heikentää entisestään. Ei voi kun ihmetellä, kuka voi keksiä kieltää palkka ensimmäiseltä sairaslomanpäivältä tai vähentää lomarahoista 30 %. Vähän kun antaisi rangaistuksen siitä, että haluaa tehdä tätä työtä.

Suomi ei ole pörssiyhtiö

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n aktiivi työskentelee tällä hetkellä Heinolan kotihoidossa. Pitkä korostaa, että Suomi ei ole kaikesta huolimatta pörssiyhtiö, joka tahkoaa voittoa polkemalla vanhusten, vammaisten, mielenterveysongelmaisten, lasten sekä heitä hoitavien oikeuksia. Hän haluaa muistuttaa EK:ta siitä, että työnantajille on jo annettu erilaisia maksuhelpotuksia, kuten KELA maksujen poisto ynnä muuta.

– Jos ne eivät riitä, se vain merkitsee järjestelmän toimimattomuutta. On aika tunnustaa tosi-asiat. Joukkovoimassa nähdään lauantaina! sanoo Pitkä.

Ay-liike ymmärtänyt tehtävänsä väärin

Metallin ay-aktiivi Terho Laitila Helsingistä toteaa, että ay-liike on ymmärtänyt tehtävänsä väärin.

”Häkämies ja Stubb tulevat kohta ulosmittaamaan jääkaappisi sisältöä.”

– Ei ay-liikkeen idea ole pelastaa porvarihallitusta "torjuntavoitolla". Mikseivät vaan antaneet porvarien yrittää pakkolakejaan? Eivät ne olisi kuitenkaan menneet perustuslain seulasta läpi. Tai jos olisivat jollain kepulikonstilla menneet, saatteena tulisivat kansan vihat päällensä.

Laitilan mukaan on jo pitkään ollut selvää, että ainoastaan joukkovoimalla saadaan aikaan näsäviisaille idioottiporvareille kuri päälle.

– Jos ei ole joukkovoimaa, tulevat Häkämies ja Stubb kohta ulosmittaamaan jääkaappisi sisältöä, povaa Laitila.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Lue myös

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.