Joukkovoimalla loppu leikkauspolitiikalle ja kyykytykselle

12.03.2016 - 10:00

Kun työmarkkinajärjestöjen johto oli päässyt tulokseen neuvotteluissa ns. kilpailukykysopimuksesta, paljasti SSS-hallitus bluffinsa. Se joutui myöntämään, että mitään pakkolakeja ei ollut hihassa. Pakkolaeista valtaosa olisi kaatunut joko Suomen perustuslakiin tai kansainvälisiin sopimuksiin, joita Suomi on sitoutunut noudattamaan.

SSS-hallitus on asettanut Suomi-neidolle elvytyskiellon.

Kaikesta huolimatta ay-liikkeen eliitti olisi valmis itse sopimaan toimista, joilla duunarin taskusta siirretään jopa 2,5 miljardia työnantajalle – vaikka esimerkiksi yritysten veroja on alennettu vuoden 2004 tasosta 9 prosenttiyksiköllä. Suomen kilpailukyky on Maailman talousfoorumin tuoreimman vertailun mukaan Euroopan toiseksi paras. Palkkakustannustaso on tällä hetkellä pahimpia kilpailijamaita kuten Saksaa ja Ruotsia alempi. Suomen julkinen velka on EU:n pienimpiä ja valtio saa käytännössä rahaa nollakorolla – mikäli hallitus sitä haluaisi vaikkapa elvytystarpeisiin ottaa.

Mutta SSS-hallitus on asettanut Suomi-neidolle elvytyskiellon. Päinvastoin, nyt kapitalisti kuristaa loputkin mehut yrityksistä osinkoina ja yhteiskunnasta julkisen sektorin leikkauksina, yksityistämisinä ja valtionomaisuuden myyntinä. Viimeisin vilunki on uusi metsähallituslaki, joka toteutuessaan hallituksen tahdon mukaisesti tekisi kotimaisesta luonnosta kauppatavaraa aivan uudella tavalla. Se osoittaa myös, minkälaista on SSS-hallituksen porvaripuolueiden muualla mainostama ”isänmaallisuus”.

Kuten Suomen kommunistisen puolueen pääsihteeri Heikki Ketoharju ennakoi, on valtamediassa alkanut painostuskampanja niitä ammattiliittoja vastaan, jotka eivät suostu etenemään hallituksen ja työnantajan pillin tahdissa. On uskomatonta, että esimerkiksi pienipalkkaisia palvelualojen naisia syytetään nyt ahneudesta ja Suomen talouden rapauttamisesta – tilanteessa, missä pörssiyhtiöt maksavat ennätyssumman 11 mrd euroa osinkoja omistajilleen ja pörssin ulkopuolisetkin useamman miljardin.

Nyt tarvitaan painostusta ennen muuta ay-liikkeen kentältä johtoa kohtaan. Ammattiosastojen yhteistyöverkosto järjesti mielenosoituksen maanantaina Hakaniemen torilla ja luovutti SAK:n johdolle julkilausuman, jossa SAK:lta vaaditaan koko työväenluokan asemaa parantavia päätöksiä.

”Stop tarkoittaa STOP – Hallituksen politiikalle aktiivinen vastavoima” -julkilausumassa on keskeisenä vaatimuksena, että SAK:n tulee vaatia parannuksia työttömien, opiskelijoiden, eläkeläisten ja työntekijöiden asemaan. SAK ei voi olla ajamassa yrityksien ja rikkaiden etuja – etenkään heikompien kustannuksella. Kurjistamispolitiikalle ei ole sijaa ja SAK ei voi olla leikkauspolitiikan tekemisessä mukana.

Verkoston vaatimuksiin voi yhtyä. Tehkäämme joukkovoimalla loppu leikkauspolitiikalle ja kyykytykselle!

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Pääkirjoitukset

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.