Joukkovoima iskee ryminällä hallitusta vastaan!

01.09.2016 - 11:15

Hallitustaipaleensa aikana entinen SSS ja nykyinen SOS on toteuttanut hävytöntä, kansalaisia rökittävää kuripolitiikkaa. Hallitus on iskenyt ihmisarvoa raatelevat kyntensä kaikkein kivuliaimmin työttömiin, opiskelijoihin, eläkeläisiin, vammaisiin, lapsiin, ympäristöön ja yleisesti hyvinvointiin.

On äärimmäisen tärkeää osallistua lauantain Joukkovoimaan, luoda sitä kautta painetta porvarihallitukselle ja syksyn budjettiriiheen.

Kaikki kadulle!

Nyt tarvitaan perusteellinen muutos suomalaiseen politiikan tekemiseen.

– Jotta muutos on mahdollinen, siihen tarvitaan koko kansan laajaa omakohtaista aktiivisuutta ja juuri sitä Joukkovoima mielenosoitus on tekemässä, oululainen Matti Aalto toteaa. Helsinkiläinen ay-aktiivi Kirsti Kangas on samoilla linjoilla.

"Monet leikkauksista osuvat  samoihin talouksiin."

– Mielenosoitus on tärkeä, koska valtiovarainministeriössä on esitys ensi vuoden budjettiin, jossa olisi mittavat sosiaaliturvaleikkaukset. Ne vaikuttavat eniten pienituloisten eläkeläisten, lapsiperheiden, työttömien ja opiskelijoiden toimeentuloon. Monet leikkauksista osuvat myös samoihin talouksiin.

Vaihtoehto EU:lle tiedotuskeskuksen puheenjohtajan Arjo Suonperän mukaan hallituspuolueiden aikomuksena on jatkaa ensi vuoden budjetissa tavallista ihmistä kurjistavaa leikkauspolitiikkaansa. Syykin on kaikessa järjettömyydessään selvä.

– Jotta saadaan kasaan älyttömän suuret sotavarustelumäärärahat ja miljardien verovarojen maksut EU:lle ja jotta voidaan suosia koti- ja ulkomaisia suurkapitalisteja tulonjaossa ja omaisuuden uusjaossa tavallisen kansan kustannuksella. Nyt meidän kaikkien on näytettävä, ettemme hyväksy tällaista politiikkaa ja se on nopeinta ja tehokkainta lähtemällä joukolla kadulle osoittamaan mieltä.

Murhaajahallitus alas!

Hallituksen linjaan ei luonnollisestikaan olla tyytyväisiä.

"Mitä heikommassa asemassa olevista on kysymys, sitä enemmän leikkauksia toimeentuloon ja hyvinvointiin."

– Hallituksella näyttää olevan selkeä linja: mitä heikommassa asemassa olevista on kysymys, sitä enemmän leikkauksia toimeentuloon ja hyvinvointiin, Aalto toteaa. Kangas kritisoi hallitusta totaalisen epäinhimillisestä politiikasta, mutta osansa saa myös Yle.

– Yle hokee jatkuvasti hallituksen mantraa siitä, ettei muuta vaihtoehtoa ole kuin leikkaaminen, koska talous ja ”yhteinen etu” sitä ”vaatii”. Kansan vastakkainasettelu kuuluu myös periteiseen leikkauspolitiikkaan.

Suonperän mukaan Sipilän hallitus on kopioinut toimintamallinsa lännen oikeistohallituksilta.

– Hallitus pyrkii pelottelemalla ja uhkaamalla, vääriä perusteita ja johtopäätöksiä esittämällä ja läntisiin liittolaisiinsa nojautumalla kiertämään historian pyörää takaisin 1930-luvulle ja estämään muitten vaihtoehtojen käsittelyn ja kaiken oppositiotoiminnan pysyäkseen vallassa tulevissa vaaleissa. Samalla hallitus tuhoaa yhteiskunnan tulorahoituksen ja on viemässä lännen sotilasliittoutumayhteistyöllään Suomen sotaan.

Joukkovoima-aktiivi Juha Keltti sivaltaa hallituksen epäoikeudenmukaista leikkauspolitiikkaa viiltävällä kritiikillään.

– Hallitus leikkaa kansan enemmistöltä mutta raaimmin köyhiltä. Pienituloisten diabeetikkojen (esimerkiksi minun) ja muiden kroonikoiden kannalta lääkekorvausten leikkaukset merkitsevät sitä, että meillä on murhaajahallitus joka on kaadettava tavalla tai toisella.

Luonto kärsii, duunarit köyhtyy

Ympäristö- ja koulutusasiat tärkeiksi kokevan Maarit Laihosen mukaan hallituksessa tehdään päätöksiä eliitin etuja palvelevien ideologisesti värittyneiden väitteiden, ei tiedon ja konkreettisen todellisuuden perusteella.

– Tästä esimerkkeinä toimivat muun muassa koulutuksesta leikkaaminen, vaikka siihen investoiminen tutkitusti kohentaa pitkällä aikavälillä tehokkaimmin yhteiskunnan oloja monella tapaa ja lisää tasa-arvoa.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.