Israel tappaa fosforipommeilla ja muilla kielletyillä aseilla

04.08.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 27/2006.

Israelin Gazassa ja Libanonissa suorittamien siviilien joukkomurhien kaunistelu ja peittely maailman, myös Suomen valtamediassa on ylittänyt kaikki sopivaisuuden rajat.


Edes siitä ei ole hiiskuttu sanaakaan, että Israel käyttää iskuissaan siviilejä vastaan kansainvälisten sopimusten kieltämiä kemiallisia aseita, ihmisen hengityksen salpaavia ja sydämen toiminnan pysäyttäviä vakuumipommeja, rypälepommeja sekä uraanilla terästettyjä bunkkerinsärkijäpommeja ja muita ammuksia.


Israelin käyttämiin kemiallisiin aseisiin kuuluvat muun muassa valkoista fosforia sisältävät aseet, jotka polttavat ihmisruumiin luuhun saakka. Samoja aseita Yhdysvallat käytti muun muassa taannoisessa hyökkäyksessään irakilaiseen Fallujan kaupunkiin.


Vaihtoehtoiset internet-sivustot (muun muassa italialainen www.uruknet.info) ovat täynnä kauhistuttavia kuvia karrelle palaneista libanonilaisista siviileistä, lapsista, naisista ja miehistä. Kuvia on ollut myös suurten kansainvälisten uutistoimistojen kuvamateriaalissa, mutta hävityksen syistä ne ovat visusti vaienneet.


Vaihtoehtosivuilla sitä vastoin libanonilaiset viranomaiset, avustustyöntekijät ja lääkärit samoin kuin belgialainen professori Bachir Cham ja kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt, jopa yhdysvaltalainen Human Right Watch, ovat kertoneet kiellettyjen aseiden käytöstä. Asiasta ei ole epäilystäkään. Todisteita on yllin kyllin.


Miksi siis valtamedia vaikenee tästä hirvittävästä rikoksesta? Tuskin vain siksi, että Israelin armeijan sensuuri on lähettänyt kansainvälisille ja paikallisille uutisorganisaatioille kiellon raportoida kemiallisten aseiden käytöstä? (Sensuuriohjeiden teksti on kokonaisuudessaan julkaistu uruknetissa jutussa "Israel bans reporting of use of "unique" weapons in Libanon")


Pikemminkin valtamedian itsesensuuri on vapaaehtoista ja linjassa sen yleisen Israelin myötäilyn kanssa. Esimerkiksi Helsingin Sanomien mielipidepalstalle lähetettiin runsas viikko sitten kiellettyjen aseiden käyttöä koskeva juttu, jota ei ole julkaistu.




YK:n tarkkailijat tiesivät liikaa?



Hyökkäys Libanoniin toteutetaan Israelin ja USA:n yhdistettynä sotilasoperaationa. USA:n vakoilusatelliitit välittävät myös Israelin armeijalle jatkuvasti tarkkaa tietoa hyökkäyskohteista. USA:n tiedusteluapu on suoraan yhteydessä kohteiden maalittamiseen.


Israelin YK:n tarkkailijoiden etelä-Libanonissa sijainnutta tukikohtaa vastaan suorittama tahallinen hyökkäys, jossa neljä tarkkailijaa, heistä yksi suomalainen, kuoli, liittyi yhdysvaltalaisen tutkivan journalistin Wayne Madsenin mukaan suoraan tähän tiedusteluyhteistyöhön, sen avulla tehtyihin lukuisiin siviilien joukkomurhiin ja YK:n tarkkailijoiden näistä joukkomurhista saamaan informaatioon.



ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli