Israel käyttää Libanonissa ja Gazassa myös UUSIA TUHOASEITA

11.08.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 28/2006.

Tähän mennessä on sairaaloista, silminnäkijöiltä, aseasiantuntijoilta ja journalisteilta saatu lukematon määrä raportteja, jotka viittaavat vahvasti siihen, että Israel käyttää hyökkäyksessään Libanonia ja Gazaa vastaan sekä ennestään tunnettuja että uusia joukkotuhoaseita.




Outoja ruumiita



Haavoittuneilla ja kuolleilla on todettu uusia ja outoja oireita.


Ruumiita, joiden kudokset ovat kuolleita ja joissa ei ole mitään ilmeisiä haavoja; kutistuneita ruumiita; siviilejä vakavin vammoin alaraajoissa, jotka vaativat amputointia ja jota siitä huolimatta seuraa pysähtymätön kuolio ja kuolema; merkkejä pahoista sisäisistä haavoista ilman jälkiä sirpaleista; mustuneita mutta ei palaneita ruumiita ja vaikeasti haavoittuneita, joilla ei kuitenkaan ollut verenvuotoja.


Monet näistä merkeistä viittaavat italialaisen tiedenaisen, Genovan yliopiston genetiikan professori Paola Manducan mukaan mahdollisuuteen, että Israel on käyttänyt uusia aseita, muun muassa "suoraenergia-aseita ("direct energy" weapons) ja kemiallisia ja/tai biologisia vaikuttavia aineita.


Myös belgialais-libanonilainen professori Bachir Cham ihmetteli pari viikkoa sitten muun muassa sitä, että Israelin iskujen jäljiltä löytyi mustuneita ruumiita, jotka eivät kuitenkaan olleet palaneet. Hän ei kuitenkaan siinä vaiheessa löytänyt asialle selitystä.


Manduca pitää mahdollisena, että kyseessä on jonkinlainen makaaberi tulevaisuuden sodankäynnin koe, jossa ei kunnioiteta mitään: ei kansainvälisiä sääntöjä, kuten Geneven sopimusta ja biologisia ja kemiallisia aseita koskevia sopimuksia, ei pakolaisia, sairaaloita eikä Punaista Ristiä, puhumattakaan ihmisistä, heidän tulevaisuudestaan, heidän lapsistaan ja ympäristöstä, joka myrkytetään köyhdytetyllä uraanilla sekä öljy- ja kemiallisten säiliöiden pommittamisesta vapautuvilla myrkyillä.




Riippumaton tutkimuskomissio



Maducan mukaan libanonilaisilla ja palestiinalaisilla on juuri nyt monia kiireellisiä ja pakottavia ongelmia. Silti monet ihmiset ovat sitä mieltä, että näitä tapauksia ei voida eikä saa jättää huomiotta. Niinpä tiedemiehille ja asiantuntijoille on esitetty lukuisia vetoomuksia asian tutkimiseksi. Tällaisiin vetoomuksiin vastaamiseksi on perustettu ryhmä tutkimaan todisteita, kuvia ja materiaalista todistusaineistoa, jota valtuuskunnat ja kansalaisjärjestöt pystyvät tuomaan saastutetuilta alueilta.


Maduca ja muut tutkijat vaativat, että YK perustaa kansainvälisen riippumattoman todentamis- ja tutkimuskomission, joka voi helpottaa pääsyä konfliktivyöhykkeelle ja todistusaineiston keräämistä suoraan kentältä. Kansainvälisen komission tulee raportoida asianomaisille viranomaisille, kuten ihmisoikeustribunaalille ja kansainvälisille tuomioistuimille.



ERKKI SUSI



* Lähteitä mm.: Paola Manduca: New and unknown deadly weapons used by Israeli forces, www.globalresearch.ca, 7.8.06; Sarah Meyer, Index Research: Index on Illegal US Weapons in Lebanon, www.globalresearch.ca, 30.7.06.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!