Irakin holokausti

09.02.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 6/2007.

Kohta on kulunut neljä vuotta Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten laittomasta hyökkäyksestä Irakiin. Mitkä ovat olleet sodan ja miehityksen inhimilliset kustannukset?


Helmikuussa 2007: a) 3,7 miljoonaa irakilaista on ajettu maanpakoon; b) hyökkäyksen jälkeisiä kuolonuhreja (normaalisti vältettävissä olevia kuolemia) 1,0 miljoonaa; c) hyökkäyksen jälkeisiä alle 5-vuotiaiden lasten kuolemia 0,6 miljoonaa; d) lännen 1990–2003 ylläpitämien pakotteiden tuloksena 1,7 miljoonaa kuolemaa; e) pakotteiden tuloksena 1,2 miljoonaa alle 5-vuotiaiden lasten kuolemaa; f) USA:n ja sen liittolaisten sotilaiden kuolemia virallisesti 3 360, todellisuudessa todennäköisesti paljon enemmän; g) lukematon määrä köyhdytetyn uraanin käytön seurauksena kuolleita tähän mennessä ja kauas tulevaisuuteen.


Ei voisi vähempää kiinnostaa, näyttää olevan läntisen valtamedian ja osittain sen ansiosta länsimaiden valtiojohtajien ja jopa edistyksellisinä itseään pitävien liikkeiden ja lehtien sekä rauhanliikkeiden suuren osan reaktio. Ei sitten ihme, ettei näitä tahoja kiinnosta myöskään lähestyvä hyökkäys Iraniin.


Joskus me tulemme häpeämään sitä, että olemme antaneet johtaa itsemme harhaan ja välinpitämättömään tietämättömyyteen. Pitäisi hävetä jo nyt. Pitäisi havahtua.



(ES)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli