Insinööriliitto aktiivimallia vastaan

24.01.2018 - 10:00

Akavalainen 70 000 jäsenen Insinööriliitto aikoo osallistua SAK:n järjestämään mielenilmaisuun aktiivimallia vastaan 2. helmikuuta.

"Ei ole oikeudenmukaista, että ihminen voi joutua työttömyysturvan leikkausten kohteeksi ilman, että hänellä on mahdollisuuksia vaikuttaa asiaan."

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo korostaa liiton tiedotteessa, että liitto on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja vastustaa yksittäistä lakihanketta työttömän aktiivimallista, "ei maan hallitusta". Liiton mukaan aktiivimalli ei edusta hyvää lainsäädäntöä, jollaista Suomi tarvitsee menestyäkseen.

– Insinööriliiton mielestä ei ole oikeudenmukaista, että ihminen voi joutua työttömyysturvan leikkausten kohteeksi ilman, että hänellä on mahdollisuuksia vaikuttaa asiaan, Salo sanoo.

– Osallistumalla mielenilmaisuun haluamme liittona osoittaa, että emme ole tyytyväisiä tapaan, jolla hallitus on kehittänyt työelämää ja vaikuttanut jäsentemme asemaan.

Insinööriliitto muistuttaa mielenilmaisun olevan perustuslaissa tunnustettu työntekijän perusoikeus. Tavoitteena on vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Näin ollen poliittista mielenilmausta ei voi rajoittaa työrauhavelvollisuudella.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.