Ihmisten kokous markkinoiden valtaa vastaan

11.06.2015 - 15:31
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Cumbre de los Pueblos (Kansojen kokous) käsittelee niitä teemoja, joista virallisessa huippukokouksessa ei juuri keskustella. / Tiina Sandberg |

Euroopan unioni ja CELAC (Etelä-Amerikan ja Karibian alueen maiden yhteisö), pitävät parhaillaan huippukokousta Brysselissä. Samaan aikaan kaupungissa kokoontuu suuri määrä erilaisia vasemmistolaisia toimijoita molemmilta mantereilta.

Cumbre de los Pueblos (Kansojen kokous) käsittelee niitä teemoja, joista virallisessa huippukokouksessa ei juuri keskustella: Ihmisten ja luonnon oikeuksista, kansojen vapaudesta päättää asioistaan vapaina markkinoiden kahleista, vapaakaupan ongelmista ja ruohonjuuritason aktiivisuuden tärkeydestä.

Ihmisten kokouksella on pitkät perinteet ja eteläamerikkalaiset järjestöt ja sosiaaliset liikkeet ovat aikaisemmin järjestäneet niitä virallisten huippukokousten yhteydessä vaikuttaakseen huipputason politiikkaan ja päättäjiin. Tämän esimerkin innoittamina päätettiin järjestää Kansojen kokous myös tämän EU:n ja CELAC:n huippukokouksen yhteyteen.

Ihmiset molemmilla puolilla Atlanttia ovat kyllästyneitä 1 prosentin sanelemaan politiikkaan. On aika vaatia vaihtoehtoja uusliberaalille politiikalle. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi voimat on yhdistettävä yhteiseen taisteluun.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat