Ibi Love tuo luovuutta ja huumoria politiikkaan

14.04.2011 - 12:08
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Ibi Love vauhditti laulamalla vaalikampanjaa loppukiriin Helsingissä Hakaniemen torilla. / Marko Korvela |

Ainakin kaikille television Idols-laulukilpailua seuranneille on tuttu helsinkiläinen Iida Maria Lukander, joka käyttää taiteilijanimeä Ibi Love. Moni muistaa vuosien takaa naisesiintyjän, jolle tuomaristo ei lämmennyt mutta joka räväkällä tyylillään ja mielipiteillään erottui massasta ja jakoi myös televisiokatsojien mielipiteitä.

Tänä keväänä Ibi Love päätti lähteä mukaan politiikkaan ja eduskuntavaaleihin Suomen kommunistisen puolueen ja Vaihtoehtolistan ehdokkaaksi Helsingissä numerolla 45.. Hän kertoo olleensa kiinnostunut politiikasta ja toimineensa eri keinoin vapaamman, monimuotoisemman ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta jo kymmenisen vuotta.

– Olen huolissani maailman tilanteesta. Näen parannuskeinoja ja haluan olla vaikuttamassa: antamassa esimerkkiä omalla elämälläni ja valinnoillani, mutta myös eduskunnassa päättämässä laeista, jotka tukevat kestävää kehitystä, luonnonvarojen suojelemista, eläinten pelastamista tehotuotannon orjuutuksesta sekä edistävät ihmisten yhteistyötä ja harmoonista, rikasta elämää planeetallamme, Ibi Love kertoo.

Julkisuus ei ole itseisarvo

Politiikan, julkisessa mediassa työskentelevän, taiteilijan, yhteiskuntatutkijan ja aktiivisen toimijan väliset rajat ovat häilyviä.

– Olen ammatiltani media- ja kuvataiteilija, muusikko ja säveltäjä sekä ohjaan elokuvia. Minun on mahdotonta työskennellä olematta myös esillä julkisuudessa. Julkisuus ei ole itseisarvo vaan väylä saada ajatuksia esille sekä käydä vuoropuhelua laajemman ihmismäärän kanssa, sanoo Ibi Love.

Myös vaalikampanjoinnissa Ibi Love luottaa räväkkyyteen, taiteen eri muotoihin sekä huumoriin. Mutta eikö politiikassa ole kyse vakavista asioista?

– Se, että politiikka on hauskaa ja jopa huvittavaa välillä, ei vähennä vakavien aiheiden huomiota. Huumori voi tehdä politiikasta kiehtovampaa, hauskempaa ja vaikuttavampaa, huomauttaa Ibi Love.

Hänen vaalikampanjansa motto on Love eternal, ikuinen rakkaus. Siinä on samaa henkeä kuin Agit-Propin laulussa: "Olen kommunisti, olen rakkautta kiireestä kantapäähän".

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (5 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.