"Hyvät mahdollisuudet vaalivoittoon"

12.01.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 2/2007.

Suomen kommunistinen puolue tuo vaaleihin selkeän ja rehellisen vasemmistolaisen ja punavihreän vaihtoehdon, joka eduskunnasta nyt puuttuu. SKP:llä on myös hyvät mahdollisuudet vaalivoittoon, todettiin viime viikonvaihteessa optimistisissa merkeissä kokoontuneessa puolueen keskuskomitean kokouksessa.


Puheenjohtaja Yrjö Hakanen listasi heti kokouksen alussa useita tekijöitä, jotka antavat mahdollisuuden vaalivoittoon:


– Ilmapiiri on muuttunut. Suuri osa ihmisistä kokee, että nykyinen politiikka jättää vähäosaisia heitteille, suosii rikkaita, heikentää julkisia palveluja ja on osaltaan johtamassa ilmastonmuutoksen kaltaisiin katastrofeihin.


– SKP:llä on hyvät ja entistä laajemmat ehdokaslistat. Useat taiteilijat ovat avanneet ovea uusille kannattajille. Naisilla ja nuorilla on vahva osuus. Myös maahanmuuttajiin on tullut lisää yhteyksiä.


– Pettymys Vasemmistoliittoon on selvästi laajempaa kuin edellisten vaalien alla. VAS:n puheenjohtajan vaihdos ei ole tuonut muutosta linjaan, joka tähtää lähes millä tahansa ehdoilla hallitukseen. Monia vasemmistoliittolaisia on siirtynyt SKP:n listoille ja tukijoiksi.


– SDP ei edes lupaa muutosta, vaan tukee Eero Heinäluoman johdolla hallituksen politiikkaa, joka suuntautuu myös SDP:n kannattajien valtaosan toiveita ja etuja vastaan.


– Vihreiden nousu on taittunut ja vihreiden monissa kunnissa tekemä markkinavetoinen politiikka on heikentänyt heidän vetovoimaansa etenkin vasemmalla.


– Vaaleissa ei ole tällä kertaa näköpiirissä myöskään Tony Halmeen kaltaisia protestin väyliä. Muutenkin jaossa on paljon uusia ja vaihtoehtoa etsiviä ääniä.Jako uusiksi!SKP on valmistellut syyskuusta lähtien avoimessa kansalaiskeskustelussa vaaliohjelmaa. Keskuskomitea hyväksyi tulleiden evästysten pohjalta siitä uudistetun version. Lisäksi keskuskomitea käsitteli yliaktuaari Olli Savelan alustuksen pohjalta tulonjakoa ja ympäristöpäällikkö Maija Hakasen alustuksen pohjalta ilmasto- ja energiapolitiikkaa.


SKP:n vaaliohjelma ja vaalijuliste julkistettiin eilen medialle. Päätunnuksena on "Jako uusiksi". Ohjelmaa esitellään laajemmin tämän lehden liitteessä. Se löytyy myös kotisivuilta www.skp.fi


Vaalijulisteessa punainen kiila tekee jakoa uusiksi pääoman voitoista ja eriarvoisuudesta perusoikeuksien turvaamiseen. Punainen kiila on liikkeellä myös toreilla, lähiöissä, työpaikoilla ja oppilaitoksissa.Kampanjapäivä 27.tammikuutaKeskuskomitea päätti järjestää koko maassa kampanjapäivän lauantaina 27.tammikuuta. Silloin julkistetaan Jako uusiksi –vetoomus ja järjestetään myös sen mukaista toimintaa.


Helsingissä jo alkanut Jako uusiksi –telttakiertue jatkuu silloin työttömien soppatykin kanssa ja samalla kerätään nimiä naisverkoston perusturva-adressiin. Mukana on myös Steen1. Saman päivänä aiotaan tempaista myös vallanpitäjien suuntaan. Lisäksi on työväen vallankumouksen vuosipäivän kunniakäynti.


Toimintaa järjestetään ympäri maata. Esimerkiksi Tampereella SKP:n soppatykki on 27.päivä Tesomalla ja Uudellamaalla Tikkuraitilla. Turussa järjestään myös juhla.


Jo ensi viikon lopulla ilmestyy valtakunnallinen vaalilehti, rintamerkki ja tarroja, kertoo pääsihteeri Arto Viitaniemi.


Suurin osa ehdokkaista on jo liikkeellä, mutta listoja täydennetään vielä tammikuun aikana. Ehdokaslistat on jätettävä viimeistään 6.helmikuuta. Vaalipäivä on 18. maaliskuu ja ennakkoäänestys 7.-13.maaliskuuta.* Lue lisää myös osoitteesta www.skp.fi

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli