HOK-Elanto jättäytyy pois Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta

01.12.2010 - 13:20
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Eduskunta päätti heinäkuun alussa periaatepäätöksestä kahden uuden ydinvoimalan rakentamiseksi. / Greenpeace |

Osuusliike HOK-Elanto päätti tiistaina jättäytyä pois Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta.

SKP:n Yrjö Hakanen esitti toukokuussa pidetyssä edustajiston kevätkokouksessa, että HOK-Elanto ei hanki Fennovoiman osakkeita suoraan eikä S-ryhmän tai osakkuusyhtiöiden kautta osallistuakseen uuden ydinvoimalan rakentamiseen.

HOK-Elannon hallituksen vastauksessa todetaan, että ”HOK-Elanto ei hanki suoraan Fennovoiman osakkeita eikä myöskään merkitse S-Voima Oy:n C-sarjan osakkeita, jotka oikeuttaisivat Fennovoiman mahdollisen tulevan ydinvoimalaitoksen tuotanto-osuuteen”.

Hakanen pitää vastausta tärkeänä voittona ydinvoiman lisärakentamista vastustavalle kansalaismielipiteelle ja toivoo muiden S-ryhmän osuuskauppojen ja kauppaliikkeiden seuraavan HOK-Elannon esimerkkiä. Hän muistuttaa, että enemmistö vähittäiskaupan asiakkaista on mielipidetiedusteluissa ydinvoiman lisärakentamista vastaan.

Hakanen on esittänyt myös Helsingin kaupunginvaltuustossa, että Helsinki ei osallistu ydinvoiman lisärakentamiseen vaan panostaa energian säästöön ja uusiutuvaan energiaan. Tätä koskeva Hakasen esitys tulee ensi viikon keskiviikkona äänestykseen kaupunginvaltuustossa.

Äänestä ydinvoima historiaan -kampanja

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (4 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.