Herkkusuun muistelmat, eli näin nain

09.06.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 23/2006.

Eteläafrikkalainen André Brink tunnetaan kaikkialla maailmassa erityisesti apartheidia käsittelevästä ja kritisoivasta laajasta kirjallisesta tuotannostaan. Siinä missä ikääntyneen kirjailijan on odotettu jo ammentaneen kirjoitusaiheensa tyhjiin, osoittaa Brink luomisvoimansa olevan edelleen tallella, ehkä jopa terävämpänä ja raikkaampana kuin koskaan aiemmin.


Kun vielä muistan on 70 vuotiaan Brinkin estoton rakkaudentunnustus naiselle, tai oikeammin naisille, joita kirjassa on ripoteltu lähes jokaiselle seksin kyllästämälle sivulle. Mutta kirja on paljon muutakin kuin uskalias eroottisuudessaan. Se on kirjailijan yritys nähdä oman aikansa maailmantapahtumat, erityisesti Etelä-Afrikassa ja nyky-Irakissa kymmenien naissuhteidensa kautta. Romaanin aikajana ulottuu 1980-luvun alusta vuosituhannen vaihteeseen.


Anteeksi otsikko; kyse ei tietysti ole André Brinkin omaelämäkerrasta, ei todellakaan, sillä Brink on itse julkisuudessa ilmoittanut että Kun vielä muistan on kaikkein vähiten omaelämäkerrallinen romaani hänen tuotannossaan. Näin siitäkin huolimatta, että useimmat kirjan sattumukset ovat tapahtuneet myös Brinkin elämässä ja että kirjassa kerrottujen asioiden paikkansapitävyyden voi tarkistaa useista eri lähteistä. Paitsi makuukamarien tapahtumien osalta....



ARTO TUOMINEN

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli