Helsingissä sunnuntaina Ei Natolle, kyllä rauhalle -mielenosoitus

13.05.2022 - 19:30
(updated: 17.05.2022 - 20:59)

Suomen Nato-jäsenyyteen ja hakuprosessiin kriittisesti suhtautuvat tahot järjestävät mielenosoituksen Helsingissä 15.5.2022. Mielenosoitus järjestäytyy Senaatintorilla kello 13 alkaen ja marssii sieltä klo 13:30 alkaen Pohjois-Esplanadia ja Mannerheimintietä pitkin Eduskuntatalon eteen.

Tapahtumassa puhujina ovat ainakin tutkija ja vapaa kirjoittaja Arja Alho, vasemmistonuorten varapuheenjohtaja Ava Dahlvik sekä emeritusprofessori Jyrki Käkönen. Musiikkia esittää Merikukka Kiviharju.

– Suomen kansainväliseen asemaan vuosikymmeniksi vaikuttava päätös on tapahtumassa hengästyttävällä aikataululla ilman, että kansalaisten todellista tukea sille oltaisiin mitattu kansanäänestyksessä tai eduskuntavaaleissa, sanotaan mielenosoituskutsussa.

Mielenosoituksen järjestäjien mielestä Venäjän hyökkäyssodan aiheuttama pelko ja oikeutettu tuohtumus eivät ole riittäviä syitä hakeutua jäseneksi sen kanssa kilpailevaan sotilasliittoon, jonka strategia perustuu viime kädessä ydinasepelotteeseen.

– Sen sijaan Suomen tulisi pyrkiä siviilivastarinnan, konfliktien ratkaisun ja rauhan rakentamisen suurvallaksi.

Järjestäjät kertovat, että mielenosoituksen henki on rauhanomainen, demokraattinen ja imperialismin vastainen. Tästä syystä rasistiset, diktatuureja ihailevat tai Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa puolustelevat tahot eivät ole tervetulleita mielenosoituks

Mielenosoitusta järjestävät Aseistakieltäytyjäliitto, Rauhanpuolustajat, PAND - Taiteilijat Rauhan puolesta, Naiset Rauhan Puolesta, Vasemmistonuoret ja Kommunistinuoret. Sitä tukee myös A-ryhmä.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa