Helsingin työntekijät eivät hyväksy budjettiesitystä

27.10.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 39/2006.

Helsingin kaupungin työntekijöitä edustavat järjestöt ovat raskaasti pettyneitä kaupunginhallituksen esittämään ensi vuoden talousarvioon.


JHL:n, Jukon, TNJ:n ja Jytyn paikallisjärjestöt toteavat kirjelmässään, että kaupunginhallituksen budjettiesitys ei vastaa järjestöjen oikeutettuun vaatimukseen palkkojen korottamiseksi tarvittavasta erillisestä määrärahasta.


JHL:n Helsingin yhteisjärjestön puheenjohtaja Tapio Havaston mukaan tunnelmat ovat sellaiset, että työpaikoilta voi tulla ulosmarsseja, jos palkkoihin ei saada korjausta.
Helsinki-lisää tarvitaanHenkilöstöä edustavat järjestöt ovat jo aiemmin esittäneet moneen kertaan vaatimuksen siitä, että kaupungin ensi vuoden talousarvioon tulee varata erillinen määräraha kaupungin työntekijöiden palkkatason korottamiseen.


Vaatimuksia vauhditettiin Helsingin kaupungin historiassa ensi kertaa kaikkien henkilöstöryhmien yhdessä järjestämällä mielenosoituksella palkkojen nostamiseksi. Poikkeuksellista on sekin, että ammatilliset paikallisjärjestöt toistavat kritiikkinsä ja vaatimuksensa vielä sen jälkeen, kun kaupunginhallituksen ryhmät ovat yksimielisesti sopineet budjettiesityksestä.


Perusteet työntekijöiden vaatimuksille ovat kiistattomat. Elinkustannukset ovat erityisesti asumisen osalta pääkaupungissa huomattavasti muuta maata korkeammat. Työntekijöiden ansiotaso on jäänyt jälkeen sekä yleisestä että myös kunnallisesta palkkakehityksestä, toteavat järjestöt kirjelmässään.
Murusia herrojen pöydältäKaupunginjohtaja Jussi Pajusen (kok) budjettiesitykseen lisättiin kaupunginhallituksen käsittelyssä viisi miljoonaa euroa "henkilöstöstrategian toteuttamiseen". Työntekijäjärjestöjä tämä ei tyydytä....(TA)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli