Helsingin sosiaalijohtaja Voutilainen syytteeseen

18.09.2010 - 11:12
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Helsingin sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen on saanut syytteet sekä kalustehankinnoistaan että entiseltä työnantajaltaan Diakonissalaitokselta tekemistään konsulttipalvelujen ostoista.

SKP:n ja Helsinki-listojen kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakanen huomauttaa blogissaan, että kun hän nosti Voutilaisen toimet esille, kaupunginjohtaja Jussi Pajunen ja apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkonen eivät halunneet puuttua niihin.

– Myös kaupunginvaltuuston enemmistö torjui esitykseni siitä, että Voutilaisen toimiin puututtaisiin. Hyvä, että nämä asiat tulevat nyt oikeuden käsittelyyn, kommentoi Hakanen.

Hän kysyy myös, mikä on ollut Voutilaisen kokoomuslaisten esimiesten, Kokkosen ja Pajusen, rooli koko asiassa.

– Miksi he eivät halunneet puuttua Voutilaisen toimintaan heti rikkomusten tultua esille vaan suojelivat Voutilaista?

Palvelumenoja karsittu – budjetti alimitoitetu

Yrjö Hakanen huomauttaa, ettei kyse ole vain hankintalain kilpailuttamisvelvoitteiden rikkomisesta.

– Samaan aikaan kun sosiaalijohtaja hankki ökykalusteita ja suosi entisiä työkavereitaan Diakonissalaitokselta tehdyillä hankinnoilla, hän vaati sosiaaliviraston työntekijöitä karsimaan helsinkiläisten palvelujen menoja alimitoitetun budjetin raameissa pysymiseksi.

Hakanen myös muistuttaa, että sosiaali- ja muiden peruspalvelujen alibudjetoinnista ovat vastuussa kaupunginvaltuustossa budjetin hyväksyneet valtuutetut ja ryhmät

Hakasen tuore blogiteksti Voutilais-jupakassa

Voutilais-jupakan taustaa vuoden takaa:

Tiedonantajan arkistojutut

Yrjö Hakasen blogitekstit:

Sisäinen tarkastus: Voutilainen rikkoi lakia

Miksi Pajunen suojelee Voutilaista?

Eikö laki ole kaikille sama?

"Helsingin tapa?"

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (11 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.