Helsingin keskustatunnelin vastustus laajenee

30.11.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 44/2007

Kenkää keskustatunnelille –kansalaisliike jätti keskiviikkona Helsingin kaupunginvaltuustolle kunnallisaloitteen, jossa esitetään luopumista keskustatunnelin rakentamisesta ja varojen käyttämistä sen sijaan joukkoliikenteeseen ja kävelykeskustaan.


Aloitteen on allekirjoittanut yli 10 000 helsinkiläistä eli yli kaksi prosenttia äänioikeutetuista Lain mukaan tällainen aloite on otettava viimeistään kuuden kuukauden kuluessa valtuuston käsittelyyn.


Kansalaisliike muistutti valtuutettuja siitä, että keskustatunnelihanke on ristiriidassa Helsingin kestävän kehityksen toimintaohjelman kanssa ja siksi tunnelia koskeva asemakaavaehdotus tulee hylätä.
Hinta jo 700 miljoonaaUusimpien arvioiden mukaan keskustatunneli ja sen ajoyhteydet maksavat jo 700 miljoonaa. Lopullinen hinta on todennäköisesti vielä suurempi, totesivat myös useat aloitteen vastaanottaneet valtuustoryhmien edustajat.


Kansalaisliikkeen mielestä tunneli toisi keskustaan lisää henkilöautoja, lisäisi pienhiukkaspäästöjä ja kiihdyttäisi osaltaan ilmastonmuutosta.


Vain kokoomus ilmoittautui aloitteen luovutustilaisuudessa keskustatunnelin kannattajaksi. Kokoomuksen yritys perustella tunnelia kävelykeskustan toteuttamisella osoittautui bluffiksi, sillä tunnelia koskeva asemakaava ei tuo mitään kävelykeskustaa.


Valtuustoryhmistä keskustatunnelin vastustajiksi ilmoittautuivat vihreät, Vasemmistoliitto, keskusta, kristilliset sekä SKP:n ja asukaslistan ryhmä. SDP:n ja RKP:n kannan kerrottiin olevan entistä kriittisempi. Perussuomalaiset eivät vaivautuneet paikalle.


Temppelinharjalla on SDP, josta riippuu saavatko keskustatunnelin kaavaesityksen vastustajat enemmistön lautakunnassa ja valtuustossa.


Keskustatunnelia koskeva asemakaavaesitys on parhaillaan lausuntokierroksella ja tulossa uudelleen kaupunkisuunnittelulautakuntaan todennäköisesti helmi-maaliskuussa.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!